Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο ηγέτης Κιμ έχει τη λύση για τον κορωνοϊό: «Σκοτώστε όποιον έρχεται...»

Πάλι βρήκε τον τρόπο

28 Αυγούστου 2020 14:54
Ο ηγέτης Κιμ έχει τη λύση για τον κορωνοϊό: «Σκοτώστε όποιον έρχεται...»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, αλλά η Βόρεια Κορέα αντιστέκεται σθεναρά με... αποτελεσματικές λύσεις, τις οποίες κάθε φορά «σκαρφίζεται» ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κάπως έτσι, σύμφωνα με το Radio Free Asia, ο Κιμ αποφάσισε να δώσει εντολές που είναι βγαλμένες από ταινίες του Χόλιγουντ στους συνοριοφύλακες: Να εκτελέσουν όποιον δουν να πλησιάζει τα σύνορα από την Κίνα.

Ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας, τη στιγμή που διαδίδονται ξανά φήμες για την υγεία του, θεωρεί πως με τον τρόπο αυτό θα παραμείνει η χώρα του ανέγγιχτη από τον covid-19 καθώς πιστεύει πως η Κίνα αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την εξάπλωση του ιού.

Έτσι, σε περίπτωση που οποιοσδήποτε πλησιάσει σε απόσταση του ενός χιλιομέτρου τα σύνορα, τότε αυτόματα θα πυροβολείται, κάτι όμως που αν και εφόσον ισχύσει, θα βάλει «φωτιά» στην ήδη εύφλεκτη κορεατική χερσόνησο.

Να σημειώσουμε φυσικά πως η πανδημία του κορωνοϊού ξεκίνησε από την Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019 και μέχρι σήμερα έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 24 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως.

Κορωνοϊός: Φήμες πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν ασχολείται... βάσει σχεδίου

Ανήσυχοι είναι άπαντες στη Δύση, και στις ΗΠΑ, θεωρώντας πως η ενασχόληση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον κορωνοϊό εσχάτως δεν είναι τυχαία, αλλά κρύβει... ένα σχέδιο από πίσω.

Σε άρθρο του στο Politico ο Andrew Weber, πρώην σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα στο θέμα των πυρηνικών, εξέφρασε την ανησυχία του για την ξαφνική προθυμία του Κιμ, τονίζοντας πως υπάρχει ένα εφιαλτικό σενάριο πίσω από αυτήν: η κατασκευή ενός βιολογικού όπλου μαζικού θανάτου.

«Η Βόρεια Κορέα μπορεί να χρησιμοποιήσει την διαδικασία για την εύρεση εμβολίου για να βελτιώσει την ικανότητά της στην βιοτεχνολογία. Θα μπορεί να έχει πρόσβαση, ή ακόμα και να αγοράσει εξοπλισμό από την Δύση ή την Κίνα, ο οποίος θα είναι απαραίτητος για την κατασκευή εμβολίων. Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο το επόμενο έτος και ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να λειτουργήσει για την κατασκευή βιολογικών όπλων», αναφέρει ο Weber.

Το άρθρο συνεχίζει την αναφορά του στο σενάριο, φέρνοντας ως παράδειγμα πως από τον ίδιο εξοπλισμό που κατασκευάζονται τα εμβόλια, μπορεί να κατασκευαστεί και άνθρακας, θανατηφόρα παθογόνα που θα εισπνέονται και πολλά ακόμα.

Η Βόρεια Κορέα είναι μια από τις 16 χώρες, οι οποίες εικάζεται πως διαθέτουν χημικό οπλοστάσιο.

Στο άρθρο φιλοξενείται και η άποψη του πολεμικού αναλυτή Bruce Bennett ο οποίος το πάει ένα βήμα παραπέρα κάνοντας λόγο ακόμα και για επίθεση στη Νέα Υόρκη: «Μου φαίνεται πιο επικίνδυνη η Βόρεια Κορέα με τα χημικά παρά με τα πυρηνικά. Θα μπορούσε με άνεση να επιτεθεί στη Νέα Υόρκη. Δεν χρειάζεται παρά λίγους για να μολύνεις εκατομμύρια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share