Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός: «Σκαρφαλώνει» κι άλλο ο υδράργυρος - Προ των πυλών του καύσωνα

Αναλυτική πρόγνωση

28 Αυγούστου 2020 07:29
Καιρός: «Σκαρφαλώνει» κι άλλο ο υδράργυρος - Προ των πυλών του καύσωνα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Προ των πυλών του καύσωνα βρίσκεται η χώρα, με τον καιρό να είναι αίθριος και τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» ακόμη περισσότερο, ενώ χρειάζεται προσοχή στους ενισχυμένους κατά τόπους ανέμους, όπως ανέφερε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Για την Παρασκευή (28/8) σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και βόρεια της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και ζέστη καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέτριοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος με ήλιο και ζέστη από το πρωί έως το βράδυ, χωρίς ενδεχόμενο επιδείνωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς από 2 έως 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου με τη δυτική Μακεδονία να σημειώνει πτώση 3 με 4 βαθμούς.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο, αναμένεται να αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς προς μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε μεταβλητούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα φτάσει 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αίθριος θα είναι ο καιρός από το πρωί έως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη καλοκαιρία θα επικρατήσει καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας με ζέστη και καθαρό ουρανό έως αργά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι προς ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου με τη νότια Κρήτη να φτάνει έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share