Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας αλλά προσοχή...» - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί

Αναλυτική πρόγνωση

27 Αυγούστου 2020 09:09
«Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας αλλά προσοχή...» - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια μεν, αλλά τονίζει πως οι ισχυροί βοριάδες φέρνουν συναγερμό για τις καιρικές συνθήκες, ενώ και ο Τάσος Αρνιακός αναφέρει το πού θα φτάσει ο υδράργυρος.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο του Open, ο Αύγουστος μας αποχαιρετά με πολλή ζέστη και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 38 βαθμούς το Σαββατοκύριακο, ενώ σήμερα (27/8) θα φτάσει τους 36, με τους ανέμους να πνέουν έως και στα 7 μποφόρ.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Καιρός σήμερα: Μίνι καύσωνας με 38αρια - Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός σήμερα: Στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου θα "σκαρφαλώσει" η θερμοκρασία τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Έρχεται μίνι καύσωνας, λίγο πριν το τέλος του Αυγούστου.

Ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα από νότες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή 28/08

Την Παρασκευή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες 3 με 5 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share