Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτη προειδοποίηση του Γιάννη Καλλιάνου: «Μας αποχαιρετά με 40άρια ο Αύγουστος, η θερμοκρασία ανεβαίνει από...»

Αναλυτική πρόγνωση

25 Αυγούστου 2020 17:39
Έκτακτη προειδοποίηση του Γιάννη Καλλιάνου: «Μας αποχαιρετά με 40άρια ο Αύγουστος, η θερμοκρασία ανεβαίνει από...»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε έκτακτη προειδοποίηση προχωρά για τον καιρό ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος όπως και την προηγούμενη φορά και μετά από όσα ανέφερε η ΕΜΥ, έτσι και τώρα μας μιλά έγκαιρα για «εκτόξευση» του υδραργύρου στους 40 βαθμούς, με τον Αύγουστο να μας αποχαιρετά σε αυτές τις συνθήκες.

Ο μετεωρολόγος του Mega τονίζει, ότι από την Παρασκευή (28/8) αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δούμε την κορύφωση στους 39-40 βαθμούς, με πιθανότητα για υψηλότερη τοπικά θερμοκρασία.

Αναλυτικά, όσα είπε στο Facebook:

«ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ 40ΑΡΙΑ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Το φετινό καλοκαίρι αν και αποδείχθηκε πολύ ήπιο σε σχέση με τα καλοκαίρια των προηγούμενων ετών, φαίνεται ότι θα χαρακτηριστεί από μια δεύτερη θερμή εισβολή η οποία θα έρθει από την Παρασκευή 28 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και τουλάχιστον τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ή το πολύ την Τρίτη 1 Σεπτέμβρη.

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Από την προσεχή Παρασκευή και στη συνέχεια σταδιακά θα ανεβαίνει η θερμοκρασία σε τιμές πιο ανεβασμένες σε σχέση με τις φυσιολογικές. Για παράδειγμα την Παρασκευή στα ηπειρωτικά και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές θα φτάσει τους 36°C, το Σάββατο τους 37°C, την Κυριακή τους 38-39°C και τη Δευτέρα τους 39-40°C.

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ- ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το διήμερο της προσεχούς Κυριακής - Δευτέρας θα είναι το πιο ζεστό με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σε υψηλότερες τιμές από τον μέσο όρο για την εποχή, φτάνοντας τοπικά τη Δευτέρα τους 39-40°C και ίσως σε πολύ τοπικό επίπεδο και λίγο παραπάνω».

ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ 40ΑΡΙΑ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Το φετινό καλοκαίρι αν και αποδείχθηκε πολύ ήπιο σε σχέση με τα καλοκαίρια των...

Posted by Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ on Tuesday, August 25, 2020

«Ουδέποτε ερωτήθηκα... Κανένας σοβαρός μετεωρολόγος...» - Ξέσπασε ο Γιάννης Καλλιάνος (photo)

«Ουδέποτε ερωτήθηκα για να δώσω πρόγνωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την Εύβοια». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μία μέρα μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για την απουσία σωστών προβλέψεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς είχε πει:

«Δυστυχώς, η ένταση του φαινομένου ήταν πολύ μεγάλη και χτύπησε και στον τομέα των υποδομών. Η πρόβλεψη που είχαμε έκανε εκτίμηση για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά μέσα σε έξι ώρες. Δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη. Θα είχαμε ενεργήσει διαφορετικά».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο «κανένα προγνωστικό μοντέλο δεν έχει τη δυνατότητα να σου πει ακριβώς πόσα χιλιοστά θα βρέξει σε μια κακοκαιρία που έρχεται, και αν σου πει δεν το λαμβάνεις υπόψιν σου γιατί ποτέ δεν πρόκειται να πέσει μέσα 100%».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτησή του:

Επειδή με ρωτάτε πολλοί, οφείλω να απαντήσω. Ουδέποτε ερωτήθηκα για να δώσω πρόγνωση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την #Εύβοια.

Προσωπικά έβλεπα ισχυρή κακοκαιρία στην περιοχή (χάρτες αστάθειας) και έστειλα εκ των υστέρων τα αποδεικτικά στοιχεία στον Πρωθυπουργό.

Δεν ξέρω ποιος εδωσε την πρόγνωση για 63mm στον κ.Χαρδαλιά!

ΥΓ : Κανένας σοβαρός Μετεωρολόγος δεν θα έδινε πρόγνωση για τόσο συγκεκριμένα χιλιοστά στην Εύβοια κατά τη διάρκεια του επόμενου 24ωρου. Και μάλιστα 63, ούτε 60, ούτε 65!

Κανένα προγνωστικό μοντέλο δεν έχει τη δυνατότητα να σου πει ακριβώς πόσα χιλιοστά θα βρέξει σε μια κακοκαιρία που έρχεται, και αν σου πει δεν το λαμβάνεις υπόψιν σου γιατί ποτέ δεν πρόκειται να πέσει μέσα 100%. Το μόνο που ξέρουν οι Μετεωρολόγοι είναι αν τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ευρύτερη περιοχή και αν ο όγκος του νερού μεγάλος.

Οπότε μη ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τον κ. Χαρδαλιά από που προέκυψε αυτή η πρόγνωση των 63mm για την Εύβοια (τελικά τα βροχόμετρα έγραψαν 350mm!!!). Ποιος ήταν δηλαδή ο αρμόδιος Μετεωρολόγος που έδωσε αυτή τη λανθασμένη εκτίμηση στον Υπουργό;;;

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share