Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Τοπικές χαλαζοπτώσεις και ραγδαίες βροχές αυτό το διήμερο σε..." - Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί

Πότε βελτιώνεται ο καιρός;

25 Αυγούστου 2020 10:30

Στην καθημερινή πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλοκαίρι Μαζί" παρουσίασε σήμερα τον καιρό ο έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός κάνοντας λόγο για την αλλαγή του καιρού.

Ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία έρχεται και θα χαλάσει τον καιρό για το επόμενο διήμερο. Αστάθεια με αρκετές βροχές και καταιγίδες, ενώ στις περιοχές που θα δείτε αναλυτικά στο βίντεο αναμένονται μέχρι και χαλαζοπτώσεις. Για τα ίδια καιρικά φαινόμενα έκανε λόγο και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σήμερα, και εδώ θα δείτε την πρόγνωση του καιρού.

Βελτιώνεται ο καιρός από το απόγευμα και το βράδυ θα αρχίσει να αλλάζει σταδιακά. Ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα παρά την κακοκαιρία. Μάλιστα, το ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη (26/8), ενώ από την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί.

Δείτε αναλυτικά εδώ την πρόγνωση:

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές στη Μακεδονία - Στα ύψη το θερμόμετρο

Άστατος προβλέπεται ο καιρός σήμερα, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα σημειωθεί πρόσκαιρη μεταβολή στο βόρειο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στη Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, όπως τόνισε και η Ναταλί Κακκαβά. Το βράδυ στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν από τα δυτικά τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Τη νύχτα στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Τη νύχτα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στις Κυκλάδες και πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες προς το βράδυ. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και τοπικά στα νότια έως 35 βαθμούς Κελσίου

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις απογευματινές και βραδινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share