Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ουκρανία: Θετική στον κορωνοϊό η πρώην πρωθυπουργός Τιμοσένκο

Σε σοβαρή κατάσταση

23 Αυγούστου 2020 19:52
Ουκρανία: Θετική στον κορωνοϊό η πρώην πρωθυπουργός Τιμοσένκο

Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, ενώ θετικός διαγνώστηκε πριν λίγο και ο προπονητής της Μπολόνια.

Έχει ανεβάσει πυρετό και η κατάστασή της είναι σοβαρή, δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματός της.

Η 59χρονη Τιμοσένκο, η οποία υπηρέτησε δύο φορές ως πρωθυπουργός πριν από την ήττα της στις προεδρικές εκλογές του 2010, καθίσταται έτσι η πρώτη διεθνώς γνωστή ουκρανή πολιτικός που αρρώστησε με Covid-19. Το κοινοβούλιο βρίσκεται από τα μέσα Ιουλίου σε θερινές διακοπές.

«Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σοβαρή, η θερμοκρασία της είναι μέχρι 39 βαθμούς Κελσίου», δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματός της. Αρνήθηκε να πει, αν η Τιμοσένκο νοσηλεύεται, και να κάνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει την τελευταία εβδομάδα μεγάλη αύξηση των μολύνσεων, ενώ το Σάββατο ανακοίνωσε 2.328 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έχει φθάσει τα 104.958 και οι θάνατοι τους 2.271.

Κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι - Στους 242 οι νεκροί

Έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό άλλοι δυο άνθρωποι στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται, πλέον, σε 242, ενώ νωρίς το πρωί διασωληνώθηκε μια 40χρονη στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ένας 71χρονος, που εισήχθη για νοσηλεία στις 4 Αυγούστου. Εν συνεχεία, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στις 13 του μήνα και κατέληξε σήμερα Κυριακή, λίγο μετά τις 6.30 το πρωί.

Επιπλέον, κατέληξε ένας 72χρονος στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε διακομιστεί μέσα στην νύχτα από το Ιπποκράτειο και είχε διασωληνωθεί. Ο άτυχος ηλικιωμένος προερχόταν από τον οίκο ευγηρίας στην Αγία Κυριακή και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση).

Κορωνοϊός: Τα μισά κρούσματα από την αρχή της πανδημίας καταγράφηκαν τις 22 μέρες του Αυγούστου

Ο προβληματισμός στην Ελλάδα για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τον Αύγουστο, ολοένα και μεγαλώνει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 22 ημέρες του Αυγούστου προέκυψαν σχεδόν τα μισά κρούσματα από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού. Αναλυτικότερα, από την πρώτη ημέρα του Αυγούστου μέχρι και χθες έχουν ανακοινωθεί 4.033 κρούσματα, ενώ το τελευταίο 10ημερο έχουν σταθεροποιηθεί οι αριθμοί πάνω από τα 200 κρούσματα (δείτε εδώ τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου). Και όλα αυτά σε σύνολο 8.381 κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην χώρα μας, με το 55,1% να είναι άνδρες.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μετά την χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα και το «χάρτη» του κορωνοϊού, που δείχνει με λεπτομέρεια πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα. Σύμφωνα με το «χάρτη», τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη καταγράφουν υψηλό αριθμό μολύνσεων, για μια ακόμη ημέρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share