Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τουρκία: 5 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

11 ακόμη αγνοούνται

23 Αυγούστου 2020 19:27
Τουρκία: 5 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

Εφιαλτικές στιγμές ζουν από το απόγευμα του Σαββάτου οι κάτοικοι της Κερασούντας στην Τουρκία από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν την πόλη της βορειοανατολικής Τουρκίας, και στοίχισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, απόρροια των έντονων βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Ενώ, μόλις λίγες ημέρες πριν φονικές πλημμύρες έπληξαν την Εύβοια.

Η υπερχείλιση ποταμού, μετέτρεψε τους δρόμους της πόλης σε ποτάμια, τα ορμητικά νερά παρέσυραν αυτοκίνητα και άνθρωποι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να σώσουν τις περιουσίες τους.

Στην πόλη βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, που έκανε γνωστό πως «τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν άλλους 11. Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 133 πολίτες». Ακόμη, έκανε γνωστό πως έχει αποκλειστεί η πρόσβαση σε 118 χωριά.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν όλοι οι κρατικοί πόροι για την επισκευή των ζημιών.

«Θέρισε» τις Σέρρες η κακοκαιρία - Πλημμύρες και... σκούπες στα χέρια

Η κακοκαιρία ξεκίνησε ήδη από την Κυριακή (21/6) και χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τις Σέρρες, όπου οι κάτοικοι βγήκαν μέχρι και... με σκούπες στα χέρια, για να διώξουν τα νερά.

Μετά την υπερχείλιση του ποταμού στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων της πόλης των Σερρών, κάτοικοι ομολογούν πως ζουν καθημερινά με αυτόν τον φόβο, ένας φόβος που σήμερα πήρε «σάρκα και οστά», επιβεβαιώνοντας ήδη τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, που είχε μιλήσει για πλημμυρικά φαινόμενα.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η ορμή των νερών, που ξερίζωσαν ολόκληρα δέντρα, τα οποία «κόλλησαν» κάτω από μία από τις γέφυρες.

Σε μία άλλη περίπτωση, στην οδό Κοντοδήμου, η ορμή του νερού ήταν τέτοια, που έσπασε ακόμη και γκαραζόπορτα σε ένα από τα σπίτια.

Οι εικόνες που κατέγραψε η δημοσιογράφος Χριστίνα Χατζοπούλου του infonews24.gr, είναι χαρακτηριστικές.

Δείτε τα βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share