Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Πάνω από 400 έλεγχοι σε εκδρομείς και λιμενικούς στο λιμάνι του Πειραιά

Για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού

21 Αυγούστου 2020 22:00
Κορωνοϊός: Πάνω από 400 έλεγχοι σε εκδρομείς και λιμενικούς στο λιμάνι του Πειραιά

Πάνω από 400 δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τα ειδικά κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Μιας και τα κρούσματα όλο και αυξάνονται, η αγωνία κορυφώνεται και η διασπορά πρέπει να περιοριστεί με τον κάθε δυνατό τρόπο. Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε λιμενικούς, καθώς είναι οι πρώτοι κρατικοί λειτουργοί που έρχονται σε επαφή με τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Αττική. Τα κλιμάκια θα βρίσκονται και όλο το Σαββατοκύριακο στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στο λιμάνι της Ραφήνας τις εξής ώρες:

Αύριο Σάββατο 22 Αυγούστου στις 14:40 μ.μ. στην Πύλη Ε7 (Άφιξη Blue Star Patmos). Στις 17:55 της ίδιας μέρας θα βρίσκονται στο λιμάνι της Ραφήνας

Την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 10:45 π.μ. στην Πύλη Ε1 (Άφιξη Blue Star Chios). Το απόγευμα της ίδιας μέρας και συγκεκριμένα στις 17:55 οι έλεγχοι θα γίνουν στο λιμάνι της Ραφήνας.

Τη διαδικασία των ελέγχων στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, θα εποπτεύσει αύριο και μεθαύριο ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε εθελοντική βάση, σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα για λοίμωξη από ιό SARS-CoV-2 όπως πυρετός ή βήχας, με έμφαση σε αυτούς που επιστρέφουν από προορισμούς που κρίνονται ότι έχουν υψηλή επικινδυνότητα.

Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής – ΙΣΑ στο πλαίσιο της Στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της Πανδημίας της λοίμωξης COVID–19.

Κορωνοϊός στην ΕΛ.ΑΣ: 32 αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN συνολικά 32 αστυνομικοί έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι 3 αστυνομικοί, οι οποίοι γύρισαν πριν από αποστολή στην Τήνο είχαν βρεθεί θετικοί. Ακόμα 70 πυροσβέστες μπήκαν σε καραντίνα, μιας και βρέθηκε κρούσμα.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 209 νέα κρούσματα σήμερα

Ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, 21 Αυγούστου 2020, 209 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Τρεις άνθρωποι ακόμα έχασαν τη ζωή τους.

Συνολικά 238 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 83 (34.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μάλιστα ανακοινώθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού.

Από τα 209 κρούσματα, τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8138, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες. 1802 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3752 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 6 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 46.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share