Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

Το αδιαχώρητο στην πλατεία Κυψέλης - Μποξ με... διαιτητή στη μέση του δρόμου

Απτόητοι παρά τα μέτρα

21 Αυγούστου 2020 13:00
Το αδιαχώρητο στην πλατεία Κυψέλης - Μποξ με... διαιτητή στη μέση του δρόμου
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Το γύρο των social media κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο με άνδρες να παίζουν μποξ σε πεζόδρομο στην Κυψέλη. Την ώρα που η Πολιτεία και η επιστημονική κοινότητα, έχουν δώσει σαφείς οδηγίες για την προστασία από τον κορωνοϊό, όπως η αποφυγή συνωστισμού, στο βίντεο βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση που οι πολίτες φαίνονται απτόητοι απέναντι στα μέτρα της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας, το αδιαχώρητο επικράτησε και στη Μύκονο σε πάρτι 500 ατόμων.

Κυψέλη μποξ

Σύμφωνα με αυτό, το οποίο αναρτήθηκε από χρήστη στο Tik Tok, το περιστατικό λαμβάνει χώρο στην Κυψέλη και όπως θα δείτε δύο άνδρες παίζουν ξύλο έχοντας και… διαιτητή, ενώ τριγύρω τους υπάρχουν άλλοι που τους παρακολουθούν, τους επικροτούν και τους βγάζουν βίντεο με τα κινητά τους.

Δείτε το βίντεο εδώ

Μητσοτάκης: Δωρεάν το εμβόλιο του κορωνοϊού για όλους τους Έλληνες πολίτες

«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι ένα ή αν θα είναι περισσότερα. Δεν ξέρουμε πότε θα το έχουμε στη διάθεσή μας. Ελπίζουμε συντομότερα και όχι αργότερα. Αλλά όποτε και αν έχουμε το εμβόλιο στη διάθεσή μας, αυτό θα διατεθεί δωρεάν, για όλους τους Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των σχολείων ανέφερε: «Όλες οι χώρες του κόσμου ανοίγουν και πάλι τα σχολεία τους. Αυτή είναι και η ομόφωνη εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής και με αυτή συντάσσεται και η ελληνική κυβέρνηση. Τα σχολεία, προφανώς, θα ανοίξουν λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πρόνοιες που μας εισηγούνται οι ειδικοί έτσι ώστε να μειώσουμε στο ελάχιστο τη διασπορά του ιού. Μία από αυτές τις προβλέψεις είναι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις τάξεις για όλα τα παιδιά, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο και καταλήγοντας στην τελευταία τάξη του λυκείου. Η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει να διαθέσει δωρεάν μάσκες σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο να ανταποκριθεί στην ελάχιστη υποχρέωσή της να μπορεί να παρέχει στα παιδιά τη μάσκα την οποία ζητά την υποχρεωτική χρήση της στα σχολεία».

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο να λάβει επίσημα και υπεύθυνα θέση όσον αφορά τις κεντρικές επιλογές που έχει κάνει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους εμπειρογνώμονες, για την έγκαιρη επαναλειτουργία των σχολείων, την υποχρεωτική χρήση μάσκας και άλλα μέτρα που αποσκοπούν στην προφύλαξη του κοινού.

Μητσοτάκης εμβόλιο

«Αυτό το οποίο δεν χρειαζόμαστε σήμερα είναι μία κυνική, αφοριστική, καταστροφολογική κριτική, που αδικεί την προσπάθεια την οποία κάνει όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά συνολικά η χώρα, να ελέγξει αυτό το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού. Μια μηδενιστική κριτική η οποία πολλές φορές τροφοδοτεί και θεωρίες και σενάρια συνωμοσίας τα οποία πρέπει να αποκρούσουμε όλοι με ευθύνη και με τον πιο απόλυτο τρόπο», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η κυβέρνηση ενημερώνει «πάντα με απόλυτη ευθύνη και με απόλυτη διαφάνεια» τους πολίτες και αναλαμβάνει την ευθύνη των πολιτικών της, ούσα ανά πάσα στιγμή έτοιμη να προβεί σε διορθωτικές ενέργειες εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κατάστασης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε στη διάρκεια της σύσκεψης να γίνει ενημέρωση και συζήτηση την Τρίτη σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την παρουσία των Υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Παιδείας Νίκης Κεραμέως, προκειμένου να παρατεθούν τα δεδομένα, να αναλυθούν οι αποφάσεις και να κληθούν τα κόμματα να πάρουν υπεύθυνη θέση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share