Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

"Στα ύψη σκαρφαλώνει ο υδράργυρος μέχρι και την..." - Η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του μετεωρολόγου

21 Αυγούστου 2020 10:13

Στην καθημερινή πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλοκαίρι Μαζί" παρουσίασε σήμερα τον καιρό ο έμπειρος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός κάνοντας λόγο για συνέχεια της καλοκαιρίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ωστόσο, τόνισε πως δεν θα λείψουν οι τοπικές νεφώσεις στις κεντρικές και βόρειες κυρίως περιοχές της χώρας. Παράλληλα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε κι εκείνος πρόγνωση για ηλιοφάνεια, δείτε εδώ την πρόβλεψη του μετεωρολόγου.

Βελτιώνεται ο καιρός από σήμερα έως και τη Δευτέρα και ο υδράργυρος "χτυπάει κόκκινο". Στο Ιόνιο βοριάδες θα πνέουν από 3 έως 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 με 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα με πολλές περιοχές να φτάνουν έως και τους 37 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά εδώ την πρόγνωση:

Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Σε ποιες περιοχές θα δείξει 37 βαθμούς το θερμόμετρο;

Καιρός σήμερα: Άνοδο θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία. Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα ο καιρός προβλέπεται να είναι αίθριος, όπως τόνισε και ο Τάσος Αρνιακός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το μεσημέρι 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share