Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ομάδα στο Facebook «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Έχει ήδη 14.000 μέλη

20 Αυγούστου 2020 21:00
Έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ομάδα στο Facebook «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έρευνα ξεκίνησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά την δημιουργία σελίδων στο Facebook με τίτλο «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο». Ενημέρωση για την εξέλιξη της έρευνας θα λαμβάνει και ο εισαγγελέας.

Η χρήση της μάσκας κρίνεται υποχρεωτική, ενώ σήμερα η κ.Κεραμέως ανακοίνωσε πως είναι πιθανό να φοράνε και στο νηπιαγωγείο, κάτι που έχει αναστατώσει τους Έλληνες πολίτες, που αρνούνται την πραγματικότητα. Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δίωξη εδώ και τρεις ημέρες είχε καταγραφεί η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων. Η μια απενεργοποιήθηκε την Τετάρτη ενώ οι άλλες δύο παραμένουν. Μετά από καταγγελίες πολιτών η ΔΗΕ συγκέντρωσε στοιχεία τα οποία θα στείλει στον εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή από τον εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αναζητούν πλέον τους διαχειριστές των ομάδων.

Στις ομάδες συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα. Ο αριθμός των μελών μάλιστα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός, αφού σε δύο ημέρες η ομάδα έχει ξεπεράσει τα 14.000 άτομα.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα ειδικά μέτρα για τα σχολεία - Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος

Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν κανονικά και οι Αρχές εργάζονται «πυρετωδώς» στο να είναι έτοιμοι οι χώροι, προσαρμοσμένοι στα δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε χθες ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν θα τεθεί σε ισχύ το σύστημα της εκ περιτροπής διδασκαλίας. Η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε ότι θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τα σχολεία, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Υπέρ της επιστροφής όλων των μαθητών στα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου τάχθηκε και ο καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής, μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας. Ο κ. Τσακρής, ωστόσο, μιλώντας στο «Εθνος», υποστήριξε ότι «το ιδανικό θα ήταν κάθε μαθητής να καθόταν μόνος του σε ένα θρανίο, αλλά και να πηγαίνουν τα παιδιά πρωί - απόγευμα για μάθημα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share