Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Οι γιατροί είπαν στην 23χρονη μητέρα να αποχαιρετήσει το μωρό της - Όταν το είδε έτσι...έπαθε σοκ

Σοκαριστική ιστορία

20 Αυγούστου 2020 19:50
Οι γιατροί είπαν στην 23χρονη μητέρα να αποχαιρετήσει το μωρό της - Όταν το είδε έτσι...έπαθε σοκ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Στέφανι Ρόσιτερ μια 23χρονη μαμά από το Ηνωμένο Βασίλειο και ο αρραβωνιαστικός Στίβεν Ντέιβισον ήταν οι γονείς ενός υγιές αγοριού. Δεν περίμεναν ποτέ θα εμφανίσει αυτή την σπάνια ασθένεια.

Ωστόσο, στις 14 Απριλίου του περασμένου έτους, ο 21 μηνών γιος τους Τέιλορ ξαφνικά έχασε το χρώμα στο δέρμα του. Η Στέφανι κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο και το συνήθως υγιές αγοράκι της μεταφέρθηκε στα επείγοντα. «Οδηγήθηκε κατ “ευθείαν στο θάλαμο ανάνηψης. Εάν οι ασθενείς μπουν εκεί είναι πραγματικά ζήτημα ζωής και θανάτου. Ήμασταν τόσο ταραγμένοι – νομίζαμε ότι επρόκειτο να τον χάσουμε», δήλωσε η Στέφανι.

Οι γιατροί του έκαναν εξετάσεις αίματος, μαγνητικές τομογραφίες και είχαν μείνει εντελώς άναυδοι όταν κάθε εξέταση ήρθε πίσω κανονική. Ωστόσο, καθώς οι γιατροί πάλευαν για να βρουν μια διάγνωση, ο Τέιλορ άρχισε να έχει ρινορραγίες, δυσκολία στην αναπνοή, και έπεσε κάτω από τα 3,5 κιλά, λιγότερα από όσο ζύγιζε κατά τη γέννηση.

Τελικά, οι γιατροί αποφάσισαν ότι ο Τέιλορ έπασχε από σύνδρομο Leigh, μια μιτοχονδριακή ασθένεια που προκαλεί κλείσιμο των οργάνων ένα προς ένα και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο μέσα σε μόλις δύο μήνες. Μια σπάνια ασθένεια σαν αυτή εδώ που έπασχε ένα άλλο παιδί από όταν γεννήθηκε.

«Όταν μας είπαν ότι θα μπορούσε να είναι η μιτοχονδριακή νόσος και ότι ήταν ανίατη οι καρδιές μας έσπασαν», δήλωσε η Στέφανι . «Ο επόμενος μήνας ήταν κόλαση. Σκεφτήκαμε ότι επρόκειτο να χάσουμε το μικρό αγόρι μας. Κλείστηκα στον εαυτό μου. Δεν μπορούσα να μιλήσω σε κανέναν για το τι συνέβαινε, γιατί δεν θα μπορούσα να πω τις λέξεις φωναχτά».

«Η αγάπη που αισθάνεστε για το παιδί σας είναι σαν τίποτα άλλο, ώστε αν ακούσετε ότι θα πεθάνει νέο μετά από μια οδυνηρή ζωή και αναγκασμένο σε μια αναπηρική καρέκλα – και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι “αυτό – είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να φανταστεί κανείς. Άρχισα να σκέφτομαι όλα τα πράγματα που ήθελα γι “αυτόν, να πάει στο πανεπιστήμιο, να έχει ένα κορίτσι, να περπατά και να παίζει με τα παιδιά της ηλικίας του, και δεν άντεχα γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να έχει τίποτα από αυτά.»

Το αίμα του Τέιλορ στάλθηκε για μια επίσημη διάγνωση, και εν τω μεταξύ, οι γιατροί του ξεκίνησαν μια ποικιλία βιταμινών για να βοηθήσει με τα συμπτώματα, όμως, μέσα σε λίγες μέρες όλοι ήταν έκπληκτοι όταν τον είδαν να περπατά ξανά, και όλοι άρχισαν να τον αποκαλούν «το αγόρι μυστήριο»

Τέλος, τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ήρθαν πίσω, και όχι μόνο δεν είχε το σύνδρομο Leigh, αλλά ο Τέιλορ είχε ανεπάρκεια στη βιταμίνη βιοτίνη, η οποία ήταν μία από τις βιταμίνες που είχε αρχίσει πρόσφατα να παίρνει για την μιτοχονδριακή νόσο.

«Από την ημέρα που ξεκίνησε τις θεραπείες βιταμίνης πήρε το χαμόγελό του πίσω όπως και εμείς.»

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share