Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

"Θερμοκρασία μέχρι και 35 βαθμούς κελσίου σε..." - Ο καιρός από τον Θοδωρή Κολυδά

Δείτε την πρόγνωση

20 Αυγούστου 2020 18:35

Ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα, ενώ θα παραμείνει έτσι μέχρι και την Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα είναι σε γενικές γραμμές φυσιολογική, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά.

Οι άνεμοι δεν θα είναι πολλών μποφόρ, με εξαίρεση αύριο Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους 35 βαθμούς κελσίου στα κεντρικά.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα είναι αίθριος, και η αστάθεια θα σταματήσει, ενώ οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα. Για τα ίδια φαινόμενα έχει προειδοποιήσει και η Ναταλί Κακκαβά.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για όλες τις περιοχές της Ελλάδος και τις μέγιστες θερμοκρασίες:

«Τελευταίες βροχές και μετά ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στους...» - Πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

Καιρός σήμερα: Ο Τάσος Αρνιακός επεσήμανε πως σήμερα (20/8) θα υπάρξουν ορισμένες τελευταίες βροχές και κάποιες περιοχές θα έχουν ακόμη ασταθείς συνθήκες, αλλά σύντομα ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει», όπως επεσήμανε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος έκανε την πρόγνωση του καιρού στον ΑΝΤ1 και τόνισε, ότι οι άνεμοι θα φτάσουν στα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 34 βαθμούς. Από αύριο (21/8), όμως, οι βοριάδες ενισχύονται και ο υδράργυρος θα φτάσει στους 38 βαθμούς μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Αίθριος ο καιρός σήμερα - Πού θα εκδηλωθούν βροχές;

Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα σχεδόν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Ωστόσο, μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν το πρωί στη Θράκη και σε κάποιες άλλες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά και στη Θράκη τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανούς όμβρους στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς. Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 ως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια έως το μεσημέρι όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις μέχρι τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά όπου υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share