Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σύγκρουση πετρελαιοφόρου με φορτηγό πλοίο στην Κίνα - Αγνοούνται 14 άτομα

3 άνθρωποι διασώθηκαν

20 Αυγούστου 2020 17:15
Σύγκρουση πετρελαιοφόρου με φορτηγό πλοίο στην Κίνα - Αγνοούνται 14 άτομα

Ένα πετρελαιοφόρο, που μεταφέρει 3.000 τόνους βενζίνης, συγκρούσθηκε με φορτηγό πλοίο κοντά στη Σανγκάη. Από τη σύγκρουση 14 άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε εικόνες του πετρελαιοφόρου να καίγεται στη θάλασσα ενώ πλοία της ακτοφυλακής του ρίχνουν ποσότητες νερού. Τρεις άνθρωποι διασώθηκαν, μετέδωσε το CCTV. Το φορτηγό πλοίο βυθίστηκε λίγο μετά τη σύγκρουση. Να σημειωθεί ότι ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από φωτιά σε ελληνικό πλοίο, και η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο.

Οι προσπάθειες να βρεθούν οι 14 αγνοούμενοι ναυτικοί συνεχίζονται, μετέδωσε το CCTV.

Συναγερμός στην Κίνα: Εντοπίστηκε κορωνοϊός σε φτερούγες κοτόπουλου

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές της Κίνας μετά τον εντοπισμό του νέου κορωνοϊού κατά τη διάρκεια τακτικού ελέγχου σε φτερούγες κοτόπουλου που είχαν εισαχθεί από την Βραζιλία. Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες είχαν βρεθεί ίχνη κορωνοϊού σε συσκευασίες κατεψυγμένων θαλασσινών.

Ο ιός εντοπίστηκε σε δείγματα που ελήφθησαν την Τρίτη από κατεψυγμένες φτερούγες κοτόπουλου, διευκρίνισαν σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικές αρχές της μητρόπολης Σεντζέν, στη νότια Κίνα, βόρεια του Χονγκ Κονγκ.

Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι προχώρησαν «αμέσως» σε διαγνωστικούς ελέγχους στους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τα μολυσμένα προϊόντα, όπως και στους συγγενείς τους. Όλα τα τεστ που έγιναν ήταν αρνητικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν.

«Ο κορωνοϊός ξεκίνησε από...» - Τρομερή μαρτυρία Κινέζας ιολόγου

Σε μια τρομερή μαρτυρία για τον κορωνοϊό προχώρησε μια Κινέζα ιολόγος, η οποία πρόσφατα αυτομόλησε στις ΗΠΑ και τόνισε, ότι ο ιός ξεκίνησε σε εργαστήριο, σε μια δήλωση που βέβαια μπορεί απλώς να εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα, αλλά δεν παύει να είναι σπουδαίας σημασίας.

Η Li Meng-Yan, που ανακρίθηκε μάλιστα κατά την είσοδό της στην χώρα από την CIA, μιλώντας σε live-stream εκπομπή τόνισε πως ο covid-19 όχι μόνο είναι κινεζικό δημιούργημα, αλλά και μάλιστα του στρατού, ενώ στην χώρα μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε αποκάλυψη για την πιθανότητα ενός δεύτερου lockdown.

«Ήξερα πως μόλις μιλήσω θα εξαφανιστώ, όπως άλλωστε όλοι οι γενναίοι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ. Θα με εξαφάνιζαν από παντού, δεν θα υπήρχα», δήλωσε η ιολόγος.

Ένα από τα sms που αποκαλύπτουν τι συνέβη στην Ουχάν, παρουσίασε στο Fox News η Κινέζα επιστήμονας πριν λίγες ημέρες. Το κανάλι, βέβαια, εντελώς... συμπτωματικά απηχεί τις απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ και οποιοσδήποτε θα μπορούσε να συνδέσει αυτό το θέμα με την κόντρα του προέδρου με την Κίνα.

Λίγο αργότερα, πάντως, η ιολόγος έριξε την «βόμβα»: «Η αγορά της Ουχάν ήταν απλά ένα δόλωμα, μια βιτρίνα», προσθέτοντας πως όταν είδε αποδείξεις για την επικινδυνότητα του ιού, ο διευθυντής της την διέταξε να σταματήσει να μιλά, καθώς ξεπερνούσε τις κόκκινες γραμμές της Κυβέρνησης.

Ο παρουσιαστής όμως δεν σταμάτησε εκεί, ρωτώντας τη νεαρή Κινέζα αν έχει κάποιες αποδείξεις που να μαρτυρούν αν ο ιός ξεκίνησε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, με την επιστήμονα να απαντά λακωνικά «Ναι, έχω. Και νομίζω πως ο ΠΟΥ θα πρέπει να ντρέπεται για όσα έχει κάνει καθώς λειτουργεί ως γραφείο επικοινωνίας της Κίνας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Meng-Yan αυτομόλησε μόνη της στις ΗΠΑ καθώς ο σύζυγός της αρνήθηκε να την ακολουθήσει ενώ η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον αρνείται πως γνωρίζει και το όνομά της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share