Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πορτογαλία: Βρέφος 4 μηνών πέθανε από κορωνοϊό

Έπασχε από καρδιοπάθεια

19 Αυγούστου 2020 20:16
Πορτογαλία: Βρέφος 4 μηνών πέθανε από κορωνοϊό

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα βρέφος 4 μηνών, που έπασχε από καρδιολογικά προβλήματα πέθανε στην Πορτογαλία, από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Ολοένα και περισσότερα βρέφη βρίσκονται θετικά στον ιό και στη χώρα μας, με τελευταίο ένα στη Θεσσαλονίκη. Το κοριτσάκι έπασχε εκ γενετής από «αρκετά σοβαρή» καρδιοπάθεια, εξήγησε η γενική διευθύντρια Υγείας, Γκράσα Φρέιτας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Το μωρό προσβλήθηκε από κορωνοϊό, κάτι που του προκάλεσε μυοκαρδίτιδα. Έτσι, έχασε τη μάχη στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Λισαβόνας όπου νοσηλευόταν.

Κορωνοϊός: Βρέφος 3,5 μηνών θετικό στον φονικό ιό

Βρέφος μόλις 3,5 μηνών, βρέθηκε θετικό στις 15 Αυγούστου, στον κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Έδεσσας. Στο μεταξύ, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των γονέων του. Ενώ, μια 37χρονη με κορωνοϊό γέννησε αγοράκι στο «Αττικόν».

Συναγερμός σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Θετικοί στον κορωνοϊό 9 εργαζόμενοι

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, καθώς 9 εργαζόμενοι που επέστρεψαν από άδεια διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου, πενήντα υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, ενώ οι εργαζόμενοι στο Παπαγεωργίου εργάζονταν κανονικά μέχρι τη διάγνωση. Ενώ, κρίσιμη είναι η κατάσταση της 17χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

Κορωνοϊός: Κρίσιμη η κατάσταση της 17χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη (Video)

Συναγερμός έχει σημάνει στους επιστήμονες για την εξάπλωση του κορωνοϊού και κυρίως για την ηλικιακή κατανομή των νέων κρουσμάτων. Όπως έγινε γνωστό χθες ανάμεσα στους 23 διασωλημένους ασθενείς βρίσκεται και ένα ανήλικο κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη.

Η 17χρονης νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σύμφωνα με πληροφορίες πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Οι γιατροί που την παρακολουθούν έκριναν απαραίτητο να μπει στη ΜΕΘ καθώς η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε, χωρίς να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα άλλες πληροφορίες για την υγεία της.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share