Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο πρωταγωνιστής της ταινίας "Οι Δρόμοι της Φωτιάς"

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο

19 Αυγούστου 2020 07:54
Πέθανε ο πρωταγωνιστής της ταινίας

Ο βρετανός θεατρικός και κινηματογραφικός ηθοποιός Μπεν Κρος, πασίγνωστος χάρη στον ρόλο του στην ταινία Οι Δρόμοι της Φωτιάς (Chariots of Fire, 1981, σε σκηνοθεσία του Χιου Χάντσον) πέθανε χθες Τρίτη σε ηλικία 72 ετών, ενημέρωσε ο πράκτοράς του. Ωστόσο, μόλις 2 ημέρες πριν είχε φύγει από τη ζωή ένας 35χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης.

«Ο Μπεν πέθανε ξαφνικά έπειτα από σύντομη ασθένεια», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ατζέντης του στο Λος Άντζελες.

Γεννημένος στο Λονδίνο, ο Μπεν Κρος έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη το 1977, στην πολεμική ταινία A bridge too far, πλάι σε ιερά τέρατα όπως ο Σον Κόνερι, ο Μάικλ Κέιν, ο Ντερκ Μπόγκαρντ, ο Τζέιμς Κάαν, ο Άντονι Χόπκινς, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ κ.ά.

Αφού διακρίθηκε στη μουσική κωμωδία Σικάγο, επελέγη για να ενσαρκώσει το 1981, στους Δρόμους της Φωτιάς, τον αγγλοεβραίο αθλητή Χάρολντ Έιμπραχαμς, που εν μέσω του ολοένα εντεινόμενου αντισημιτισμού κυνηγά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924.

Η ταινία αυτή, που έμεινε στη μνήμη πολλών ιδίως χάρη στην εξαιρετική σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής που αποτελούσε το θέμα της, έργο του Vangelis (του Βαγγέλη Παπαθανασίου), απέσπασε τέσσερα Όσκαρ το 1982, ανάμεσά τους το βραβείο της καλύτερης ταινίας, όμως ο Μπεν Κρος δεν ήταν καν υποψήφιος.

Παρέμεινε πολύ ενεργός στο θεατρικό σανίδι. Έπαιξε εξάλλου τον ρόλο του πατέρα του Σποκ στο Star Trek (2009), σε σκηνοθεσία του Τζέι-Τζέι Έιμπραμς.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών, του Θίο και της Λόρεν. Η κόρη του ανέφερε μέσω Facebook ότι «η καρδιά της έγινε κομμάτια» εξαιτίας του χαμού του. «Ήταν άρρωστος για κάποιο καιρό, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε την περασμένη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Θρήνος στο χώρο της 7ης Τέχνης: Πέθανε 58χρονος ηθοποιός (photo-video)

Ο ηθοποιός Ουίλφορντ Μπρίμλεϊ, γνωστός από τους ρόλους του στις βραβευμένες με Όσκαρ ταινίες "Κουκούν" και "Η Φίρμα", πέθανε σε ηλικία 85 ετών, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης. Ακόμη μία απώλεια στο χώρο της τέχνης μετά τον χαμό γνωστού Έλληνα ηθοποιού.

Γεννημένος στην Γιούτα ο Μπρίμλεϊ εισήλθε στον χώρο του κινηματογράφου ντουμπλάροντας αρχικά τους πρωταγωνιστές σε σκηνές με ιππασία και στη συνέχεια, όταν ήταν πλέον 40άρης και 50άρης ανέλαβε μεγαλύτερους ρόλους που τον έκαναν γνωστό στο κοινό υποδυόμενος κάποιες φορές τον απότομο, αλλά συμπαθή ηλικιωμένο μυστακοφόρο.

Στην επιστημονικής φαντασίας ταινία του Ρον Χάουαρντ του 1985 "Κοκούν" ο Μπρίμλεϊ υποδύθηκε έναν 70άρη, ο οποίος μαζί με άλλους ενοίκους ενός οίκου ευγηρίας της Φλόριντα, ανακαλύπτει μια εξωγήινη πηγή ενέργειας που τους αναζωογονεί.

Ένας άλλος αξιομνημόνευτος ρόλος ήταν στο πλευρό του Τομ Κρουζ στο δικαστικό θρίλερ του 1993 "Η Φίρμα", όπου ο Μπρίμλεϊ υποδύθηκε έναν μοχθηρό αξιωματούχο ασφαλείας για μια νομική εταιρεία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share