Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Κατέληξε 88χρονος στη Θεσσαλονίκη - Στους 233 οι νεκροί

Συνδέεται με τη διασπορά του ιού στο γηροκομείο Ασβεστοχωρίου

19 Αυγούστου 2020 07:06
Κορωνοϊός: Κατέληξε 88χρονος στη Θεσσαλονίκη - Στους 233 οι νεκροί

Άλλος ένας θάνατος που συνδέεται με τη διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή», στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, καταγράφηκε στη χώρα.

Συγκεκριμένα, τη «μάχη» έχασε ένας άντρας 88 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου», ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 233.

Σημειώνεται ότι αυτός είναι ο έκτος νεκρός από το γηροκομείο.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 269 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και άλλους δυο θανάτους. Μάλιστα, από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 32 έχουν καταγραφεί σε γηροκομεία της Βορείου Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη: Σε καραντίνα 15 ημερών εννέα υγειονομικοί του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»

Σε καραντίνα 15 ημερών έχουν τεθεί οι συνολικά εννέα εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά από άδεια.

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης, «φαίνεται ότι οι επαφές είναι όλες από την κοινότητα καθώς οι νοσούντες δεν είχαν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα εντός του νοσοκομείου, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν εκτεθεί στον ιό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους».

Σύμφωνα με τον κ. Τουχτίδη όλοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό όπως προβλέπεται και έχει πραγματοποιηθεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης, από την οποία άλλοι τρεις άνθρωποι οι οποίοι είχαν στενή επαφή με τους εργαζόμενους τέθηκαν και εκείνοι σε καραντίνα. Ακόμα ραγδαίες είναι οι αλλαγές στο ΑΧΕΠΑ, όπου βρέθηκαν 14 εργαζόμενοι θετικοί στον φονικό ιό.

«Αυτό που πρέπει να μείνει, είναι ότι η διασπορά στην κοινότητα είναι πολύ μεγαλύτερη, είμαστε πολύ πιο εκτεθειμένοι όταν εξερχόμαστε από το νοσοκομείο και από τα αυστηρά πρωτόκολλα συμπεριφοράς και βγαίνουμε έξω στους ανθρώπους που είτε αμελούν να πάρουν μέτρα είτε το κάνουν συνειδητά καθιστάμενοι υπεύθυνοι για την διασπορά του κορωνοϊού» επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Παπαγεωργίου».

Τέλος, ο κ. Τουχτίδης, επανέλαβε ότι είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share