Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άγιος Παντελεήμονας: 14 οι αστυνομικοί που τέθηκαν σε καραντίνα μετά τη σύλληψη Σομαλού

4 της Ομάδας ΔΙΑΣ

18 Αυγούστου 2020 18:05
Άγιος Παντελεήμονας: 14 οι αστυνομικοί που τέθηκαν σε καραντίνα μετά τη σύλληψη Σομαλού

Σε καραντίνα τέθηκαν 14 αστυνομικοί μετά τη σύλληψη αλλοδαπού που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. O Σομαλός συνελήφθη για συμμετοχή σε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών και οδηγήθηκε στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, που κάνει προανάκριση για το επεισόδιο.

Τα ξημερώματα ο κρατούμενος ένιωσε αδιαθεσία και τον θερμομέτρησαν διαπιστώνοντας ότι είχε 38,5 πυρετό. Αμέσως ο αξιωματικός υπηρεσίας κάλεσε ασθενοφόρο και με όλες τις προφυλάξεις που προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, όπου πραγματοποιήθηκε τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Κατόπιν αυτού, μπήκαν άμεσα σε καραντίνα οι 14 αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί του, ενώ απολυμάνθηκαν σχολαστικά το αστυνομικό τμήμα, οχήματα και γενικώς οι χώροι από τους οποίους πέρασε ο αλλοδαπός.

Οι αστυνομικοί που μπήκαν σε καραντίνα είναι 5 από το αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, 3 της ΟΠΚΕ και 4 της Ομάδας ΔΙΑΣ που ενεπλάκησαν στην σύλληψη και δύο από τα αστυνομικά τμήματα Ομονοίας και Κολωνού, που τον συνόδευσαν στο ασθενοφόρο.

Όπως διευκρινίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ, καθ' όλη την διάρκεια της διαδικασίας οι αστυνομικοί φορούσαν μάσκες, γάντια, και τήρησαν όλους τους κανόνες υγιεινής, γι' αυτό η καραντίνα είναι προληπτική, αλλά επιβάλλεται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Οι αστυνομικές υπηρεσίες πάντως λειτουργούν κανονικά.

Χαμός στο ΑΧΕΠΑ: 14 εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό - Τι αλλάζει;

Μετά από τα 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, αποφασίστηκε ότι μέχρι και τις 21/8 το Νοσοκομείο δεν θα δέχεται νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απολύμανσης.

Με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.) και εντολή του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, ορίζονται στην 3η και 4η ΥΠΕ ως Νοσοκομεία για νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου, όπου 9 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί, και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 3η και 4η ΥΠΕ, συγκροτείται Εξειδικευμένη Ομάδα Ελέγχου Λοιμώξεων που θα αποτελείται από επαγγελματίες υγείας, η οποία θα συντονίσει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι συνεχίζεται κανονικά ο εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο του προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που επανέρχεται στην υπηρεσία μετά από κανονική άδεια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share