Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, ωστόσο..." - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό

Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο!

17 Αυγούστου 2020 08:30
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε την πρόγνωση του καιρού στο Open. Τι ανέφερε ο μετεωρολόγος; Πώς θα είναι η σημερινή (17/08) ημέρα;

Συγκεκριμένα, ανέφερε: "Η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Στο Αιγαίο οι βοριάδες παραμένουν αρκετά ενισχυμένοι". Εκτός από την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, δείτε εδώ όσα ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Μάθετε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:

Ο καιρός σήμερα 17/08

Νεφώσεις κατά περιόδους, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με σποραδικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου με την μέγιστη στα ανατολικά να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 20 και 32 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 ως 30 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share