Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Στους 229 οι νεκροί - Ένας νέος θάνατος

Κατέληξε 81χρονη στο ΑΧΕΠΑ

17 Αυγούστου 2020 07:12
Κορωνοϊός: Στους 229 οι νεκροί - Ένας νέος θάνατος

Αυξάνονται τα θύματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς το βράδυ της Κυριακής κατέληξε μία ακόμη ασθενής, ηλικίας 81 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. Ενώ το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας καταγράφηκαν συνολικά 217 νέα κρούσματα, δείτε εδώ τη γεωγραφική κατανομή τους.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, ενώ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε μεταφερθεί από το ΓΝ Γεννηματάς στις 7 Αυγούστου.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 217 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα 15 εξ αυτών εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7075, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Από τα 199 εγχώρια, τα 21 συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ τα 16 με γνωστές συρροές. 1667 (23.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3353 (47.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός: Αγωνία για την 17χρονη - Όλα τα νεότερα για την υγεία της

Σε σταθερή κατάσταση παραμένει η υγεία της 17χρονης που βρέθηκε θετική σε κορωνοϊό, και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Αυτό που ανησυχεί τους γιατρούς, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, είναι ότι δεν έχουν εξακριβώσει εάν η υγείας της ανήλικης ήταν επιβαρυμένη από κάποια άλλη πάθηση. Αυτό που αναφέρουν είναι ότι ήταν υγιής πριν νοσήσει από κορωνοϊό.

Οι ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού στους νέους, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων πέφτει αισθητά.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος σχολιάζοντας το περιστατικό της 17χρονης, είπε: «Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα βαριά περιστατικά». Και πρόσθεσε: «Και οι νέοι έχουν κοινή λογική και μπορούν να καταλάβουν ότι επιστρέφοντας από διακοπές μπορεί να φέρουν τον επικίνδυνο ιό που μπορεί να μην βλάψει τους ίδιους, ωστόσο μπορεί να βλάψει τους δικούς τους, για αυτό πρέπει να αυτοπεριοριστούν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share