Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Μεγάλη απογευματινή αστάθεια σε αυτά τα μέρη...» - Πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Δείτε αναλυτικά!

16 Αυγούστου 2020 12:33
«Μεγάλη απογευματινή αστάθεια σε αυτά τα μέρη...» - Πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε την πρόγνωση του καιρού στο Open, μιλώντας για μεγάλη απογευματινή αστάθεια σε αρκετά μέρη της χώρας, ενώ ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει μέχρι πότε θα είναι άστατες οι συνθήκες.

Τα φαινόμενα αυτά για σήμερα (16/8) σχετίζονται περισσότερο με τη Βόρεια Ελλάδα, έχοντας ήδη ξεκινήσει σε Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνεύσουν έως 7 μποφόρ και η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Μένουν οι καταιγίδες και πέφτει η θερμοκρασία - Εκεί θα σημειωθούν τα πιο έντονα φαινόμενα

Καιρός σήμερα: Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει δυσμενές για ορισμένες περιοχές, αφού οι καταιγίδες παραμένουν, ενώ και η θερμοκρασία θα πέσει στην χώρα.

Τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν σήμερα Κυριακή (16/8) κυρίως τη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από το απόγευμα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός, με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην Αττική γενικά αίθριος θα παραμείνει ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, με την μέγιστη στα ανατολικά να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη άστατος αναμένεται ο καιρός και κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από τις απογευματινές έως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη άστατο προβλέπεται το σκηνικό του καιρού, με κατά περιόδους νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και από τις απογευματινές μέχρι και τις βραδινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά 5 και από το βράδυ στο Θρακικό, τοπικά, έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου, με τη δυτική Μακεδονία να παρουσιάζει μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στην Ήπειρο, πιθανώς, μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Ωστόσο, από το μεσημέρι στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, και τις απογευματινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 3 με 4, και στα ανατολικά βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αίθριος θα είναι ο ουρανός από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 5, και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 ως 31 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αίθριο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορείων διευθύνσεων, 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share