Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 230 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 226 νεκροί

Έσκασε τώρα

15 Αυγούστου 2020 18:52
Κορωνοϊός: 230 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 226 νεκροί
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συνολικά 230 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με τη «μαύρη» λίστα των νεκρών να φτάνει τους 226. Ενώ, «καμπανάκι» σήμανε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σήμερα ανακοινώνουμε 230 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6858, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες.

1648 (24.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3293 (48.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (34.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 47.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 226 θανάτους συνολικά στη χώρα. 78 (34.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός: Σε αυτές τις περιοχές κλείνουν τα μπαρ και τα εστιατόρια από τα μεσάνυχτα

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας ασφαλώς και τις περιοχές, όπου κλείνουν τα μπαρ και τα εστιατόρια από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε το πρωί την ανακοίνωση νέων μέτρων, όπως και έγινε το μεσημέρι, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να ανακοινώνει τη λήψη νέων περιορισμών για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμών λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης και στην περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

Ετσι, πλέον, τα μέτρα περιορισμού λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως τις 7 το πρωί ισχύουν στις εξής περιοχές:

Τις Περιφέρειες

- Κρήτης,
- Ανατολικής Μακεδονίας,
- Θράκης,
- Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων)

Τις Περιφερειακές Ενότητες

- Θεσσαλονίκης,
- Χαλκιδικής,
- Λάρισας και
- Κέρκυρας

Τους Δήμους

- Μυκόνου,
- Πάρου,
- Σαντορίνης,
- Βόλου,
- Κατερίνης,
- Ρόδου,
- Αντιπάρου,
- Ζακύνθου,
- Κω.

Η απαγόρευση δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share