Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στο Βοτανικό

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

15 Αυγούστου 2020 15:45
Φωτιά στο Βοτανικό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική πριν από λίγη ώρα καθώς ξέσπασε φωτιά στον Βοτανικό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει ξεσπάσει στη συμβολή των οδών Αγίας Άννης και Αγίου Πολυκάρπου και στο σημείο μεταβαίνουν επτά οχήματα και 23 πυροσβέστες. Ενώ, μήνυμα από το 112 έλαβαν οι πολίτες σχετικά με τη φωτιά στη Μεταμόρφωση.

Φωτιά στην Αθήνα: Ελικόπτερα επιχειρούν στο εργοστάσιο - Ορατός ο μαύρος καπνός σε όλη την Αττική

Η μάχη με την φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Μεταμόρφωση συνεχίζεται, με το μαύρο καπνό να είναι ορατός σε όλη την Αττική και τις ενισχύσεις να συνεχίζουν να αυξάνονται, καθώς και ελικόπτερα επιχειρούν στο εργοστάσιο.

Στο σημείο επιχειρούν 49 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, με 14 οχήματα, δύο ελικόπτερα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αποφεύχθηκε μέχρι στιγμής η επέκταση της πυρκαγιάς σε άλλο κτήριο.

Ταυτόχρονα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας και το σημείο διακοπής, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, μετακινήθηκε στα διόδια της Αττικής Οδού, για λόγους ασφαλείας και πολύ χαμηλής ορατότητας από τον πυκνό μαύρο καπνό.

Όλα τα οχήματα εκτρέπονται από την Αττική Οδό, όπου έχουν ανοίξει τα διόδια προς αεροδρόμιο, με ελεύθερη διέλευση.

Παράλληλα, έχουν κλείσει οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Λαμία και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Είναι εντυπωσιακό, δε, το πώς ο καπνός αυτός φαίνεται παντού. Αναγνώστης του Athensmagazine.gr από τους Αγίους Αναργύρους μας έστειλε σχετική φωτογραφία, η οποία δεν χρειάζεται πολλές περιγραφές.

Οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής στους κατοίκους

«Άμεση ήταν η ανταπόκριση και η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στην αντιμετώπιση της φωτιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση

Συστάσεις της Περιφέρειας προς τους κατοίκους που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την καλύτερη προστασία της υγείας τους

Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών. Η Περιφέρεια Αττικής είναι παρούσα και θα είναι στο πλευρό τους, συνδράμοντας με όσα μέσα διαθέτει στη διαχείριση της κατάστασης».

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, στην Μεταμόρφωση.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ο οποίος παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, στην περιοχή μετέβησαν άμεσα 6 υδροφόρες της Περιφέρειας, οι οποίες συνδράμουν την Πυροσβεστική στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Στην περιοχή βρίσκεται και η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share