Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

«Προσοχή στο χαλάζι και τους κεραυνούς από...» - Πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Δείτε αναλυτικά!

15 Αυγούστου 2020 13:42
«Προσοχή στο χαλάζι και τους κεραυνούς από...» - Πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε την πρόγνωση του καιρού στο Open, ζητώντας προσοχή στο χαλάζι και τους κεραυνούς στο 10% της Ελλάδας, που θα απασχοληθεί από τα έντονα φαινόμενα.

Για σήμερα (15/8) αυτά θα απασχολήσουν κατά κύριο λόγο τη Βόρεια Ελλάδα, με τη ζέστη να είναι έντονη κάτω από τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνεύσουν μέχρι τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές αύριο (16/8), ενώ ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει πως ο καιρός θα είναι άστατος και μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Καιρός: Δεκαπενταύγουστος με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Πού θα σημειωθούν τα έντονα φαινόμενα

Καιρός σήμερα: Δεκαπενταύγουστος με... καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις φαίνεται πως έρχεται, με τη μεταβολή του καιρού να εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν τα πιο έντονα φαινόμενα, όπως αναφέρει η ΕΜΥ.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριο θα είναι το σκηνικό του καιρού, με τοπικούς όμβρους τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5, και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Στην Αττική γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με ανέμους που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5, και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου, με την μέγιστη στα ανατολικά να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ ενώ τη νύχτα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, από αργά το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, κυρίως στη κεντρική και ανατολική. Ωστόσο, τα έντονα φαινόμενα τη νύχτα θα επηρεάσουν και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 2 έως 4, και βαθμιαία στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου, με το θερμόμετρο στη δυτική Μακεδονία να εμφανίσει ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις να αναπτύσσονται στα ηπειρωτικά και τοπικούς όμβρους να εκδηλώνονται στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, και στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη στην Ήπειρο να παρουσιάζεται 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού. Ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι, πρόσκαιρα, έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο ουρανός θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 ως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share