Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε σπουδαίος καλλιτέχνης (Video)

Θλίψη...

15 Αυγούστου 2020 12:51
Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε σπουδαίος καλλιτέχνης (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών εξαιτίας επιπλοκών μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε πριν από δύο μήνες ο θρυλικός καλλιτέχνης και μπασίστας των UFO, Pete Way. Ενώ, σοκ προκάλεσε η δολοφονία γνωστού τραγουδιστή, τον οποίο γάζωσαν στη μέση του δρόμου.

Ο Pete Way αντιπροσώπευε την αντικομφορμιστική πλευρά του rock. Ήταν συνιδρυτικό μέλος τους και συμμετείχε σε 16 στούντιo άλμπουμ με πιο πρόσφατο το «Monkey Puzzle» (2006).

Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας με ένα μπάσο Fender Precision για να πάει στο Gibson Thunderbird όταν οι UFO έκαναν τον ήχο τους πιο σκληρό ενώ τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούσε ένα Epiphone. Ο μπασίστας των Iron Maiden, Steve Harris, τον έχει χαρακτηρίσει σαν έναν από τους επηρεασμούς του.

To 2017 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο «A Fast Ride Out of Here: Confessions of Rock's Most Dangerous Man». Το 2018 σχημάτισε τους Pete Way Band. Τα τελευταία χρόνια, η υγεία του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη αφού από το 2013 είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον προστάτη, για τον οποίο χρειάστηκε να κάνει εγχείρηση ενώ το 2016 υπέστη καρδιακή προσβολή. Είχε κάνει 3 γάμους, ο πρώτος με Ελληνίδα.

Σοκ: Νεκρός 47χρονος τραγουδιστής (photo-video)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο τραγουδιστής-ράπερ Malik B, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των «The Roots». Το τραγικό γεγονός επιβεβαίωσε ο ξάδερφός του, Don Champion, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Επίσης, ανείπωτη θλίψη σκόρπισε στο χώρο της μουσικής η είδηση θανάτου γνωστού Έλληνα τραγουδιστή.

Οι «The Roots» επιβεβαίωσαν τον θάνατό του μέσω Instagram. «Με βαριές καρδιές και δάκρυα μάτια σας ενημερώνουμε με λύπη για το θάνατο του αγαπημένου μας αδερφού και μέλους των Roots, Malik Abdul Baset. Μπορείτε να τον θυμάστε για την αφοσίωσή του στο Ισλάμ και ως έναν από τους καλύτερους ράπερ όλων των εποχών» γράφει η ανάρτηση του συγκροτήματος.

Ο Malik B συμμετείχε στα πρώτα τέσσερα άλμπουμ των The Roots: τα Organix (1993), Do You Want More?!!!??! (1994), Illadelph Halflife (1996) και Things Fall Apart (1999). Το 1999 αποχώρησε από τη μπάντα για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του το 2005 (Street Assault).

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share