Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Δεκαπενταύγουστος με... κορωνοϊό: Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τις Εκκλησίες

Όλα όσα θα ισχύσουν

15 Αυγούστου 2020 10:04
Δεκαπενταύγουστος με... κορωνοϊό: Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τις Εκκλησίες
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος είναι διαφορετικός λόγω κορωνοίού, με τα σχετικά μέτρα να επιβάλλονται στις Εκκλησίες και για όσους θέλουν να τιμήσουν τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Στα μέτρα, μεταξύ άλλων προβλέπεται και η απαγόρευση των λιτανειών, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να αναχαιτίσει τον φονικό ιό.

Ποια τα μέτρα που ισχύουν στις εκκλησίες

-Περιορισμός του ενός ατόμου ανά 5 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων εντός των ναών.
-Για τους ναούς άνω των 500 τ.μ. ισχύει ο μέγιστος αριθμός των 100 ατόμων.

Ο υφυπουργός είπε ότι θα σταλεί μήνυμα από το 112 τα επόμενα 24ωρα σε όλους τους πολίτες της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές με υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, όπου μπορεί να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα μέτρα. Παράλληλα, έκανε έκκληση προς όλους και ιδιαίτερα στους νέους να δείξουν πειθαρχία, για να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πιο έντονα μέτρα, που θα είναι καταστροφικά για την οικονομία μας.

Στους ειδικούς επικρατεί προβληματισμός σχετικά με τον συνωστισμό που ενδεχομένως θα υπάρξει έξω από τις εκκλησίες. Μπορεί να να μην πραγματοποιούνται λιτανείες, όμως, δεν δεν απαγορεύεται ο κόσμος να πάει στις εκκλησίες, να μπει μέσα και να προσκυνήσει ή ακόμα και να συγκεντρωθεί έξω από τους ναούς κατά τη διάρκεια των Λειτουργιών.

Για να βρεθούν εντός τις εκκλησίες, οι πιστοί θα πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένα μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και να έχουν αποστάσεις ασφαλείας. Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, ωστόσο, και σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και εκκλησίες που εορτάζουν αναμένεται να υπάρξει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου έξω από τους ναούς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share