Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

36χρονη έγκυος με καρκίνο αρνήθηκε να κάνει έκτρωση - Το συγκινητικό αποτέλεσμα τη δικαίωσε...

Έκανε το θαύμα της

15 Αυγούστου 2020 07:13
36χρονη έγκυος με καρκίνο αρνήθηκε να κάνει έκτρωση - Το συγκινητικό αποτέλεσμα τη δικαίωσε...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το δικό της θαύμα έκανε μια γυναίκα, η οποία ήταν 36 ετών, όταν είχε καρκίνο και ήταν έγκυος, αλλά αρνήθηκε να κάνει την έκτρωση, με το αποτέλεσμα να τη δικαιώνει και να συγκινεί.

Η ίδια υποβλήθηκε σε θεραπεία, αν και αυτή η επιλογή της περιείχε σημαντικό κίνδυνο. Πλέον, μπορεί να περηφανεύεται πως έκανε μια σωστή επιλογή. Αυτό, διότι μπορεί να αγκαλιάζει την κόρη της, ενώ φοβερό είναι αυτό που συνέβη σε 33χρονη που ζήτησε μια τελευταία χάρη από τον άνδρα της ζωής της.

Η Bia, όπως την λένε οι φίλοι και η οικογένειά της, είχε ήδη έναν 11χρονο γιο, Matheus, και έναν άλλο σχεδόν 2χρονο, Daniel. Όταν ο μικρότερος γιος της ήταν μόλις 7 μηνών, έμαθε ότι θα είναι για τρίτη φορά μητέρα. «Μαζί με τη Louise, ο Θεός μου έστειλε δύναμη για το μέλλον», λέει στο βίντεο.

Μια μέρα όταν ο μικρός Ντάνιελ θηλάζονταν, ξαφνικά αποσύρθηκε και δεν ήθελε να συνεχίσει. «Ανησυχούσα, αισθάνθηκα το στήθος μου για να δω αν υπήρχε ακόμα γάλα και έβλεπα μια μικρή μπάλα», είπε η Bia. Την επόμενη μέρα μετά την αναχώρησή της για μια μαστογραφία και αργότερα μια βιοψία, ο φόβος της έγινε πραγματικός. Ο γιατρός της είπε ότι υπήρχαν πολλαπλές επιπλοκές με τον καρκίνο του μαστού που σχηματίστηκε σε αυτήν και την εγκυμοσύνη της, γι ‘αυτό πρότεινε να ακυρώσει το μικρό Luise.

«Αν δεν ήμουν έγκυος, δεν θα το ανακάλυπτα εγκαίρως και από τη στιγμή που θα μεγάλωνε, θα γινόταν μετάσταση», είπε η Bia. Η αντίδραση της Bia ήταν να απορρίψει τη σύσταση του γιατρού της. «Πιστεύω στη ζωή και την αγάπη. Δεν θα την θυσιάσω ποτέ για να με σώσει … δεν είχα κανένα δικαίωμα να το κάνω αυτό. Είτε θα ζούσαν μαζί είτε θα πέθαναν μαζί. Αγωνίστηκα για τους δυο μας και επιβιώσαμε», κατέληξε.

Η γιαγιά της Bia είχε τον ίδιο καρκίνο όταν ήταν 36 ετών και πέθανε μόλις τρία χρόνια μετά τη διάγνωση. Λόγω του οικογενειακού της ιστορικού, μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού της, άρχισε να εξετάζεται τακτικά.

Η Bia ζήτησε από έναν άλλο γιατρό αφού διαφώνησε με την προηγούμενη για την πρόταση για άμβλωση. Ο νέος της γιατρός υποστήριξε την απόφασή της και στις 15 Αυγούστου 2017 υποβλήθηκε σε μαστεκτομή. Η εγκυμοσύνη της την εμπόδισε να πάρει αντιφλεγμονώδη ή αντιβιοτικά. «Αφαιρέθηκε πλήρως το στήθος, οι μύες, και τα νεύρα μου γύρω απο την περιοχή. Δεν πήρα ισχυρά φάρμακα και το ήξερα», και συνεχίζει.

Στις χημειοθεραπευτικές συνεδρίες είχε ναυτία, αλλά λέει αυτό ότι της έδωσαν περισσότερη δύναμη «Ήξερα ότι αγωνιζόμουν για τους δυο μας και ότι έπρεπε να είμαι καλά έτσι ώστε η χημειοθεραπεία να μην επηρέαζε το μωρό μου». Σήμερα, η Λούις, το κοριτσάκι της, είναι σχεδόν ένα έτος και έχει άψογη υγεία. Η Bia είναι 32 ετών και δεν έχει πλέον καρκίνο, τα μαλλιά της έχουν αυξηθεί ξανά και έχει ξεκινήσει την ορμονοθεραπεία για να εμποδίσει το σώμα της να προκληθεί μια νέα ασθένεια. «Είχα καρκίνο, αλλά ποτέ δεν με είχε», γιορτάζει.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share