Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτοί θα εργάζονται με τηλεργασία - Τι πρέπει να κάνουν όσοι γυρίζουν από ταξίδι

Δείτε τι θα ισχύσει

14 Αυγούστου 2020 16:49
Κορωνοϊός: Αυτοί θα εργάζονται με τηλεργασία - Τι πρέπει να κάνουν όσοι γυρίζουν από ταξίδι
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τα νέα για τον κορωνοϊό, τα οποία ανακοίνωσε σε έκτακτη ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς, περιλαμβάνουν ακόμη και το ζήτημα της τηλεργασίας, ενώ συγκεκριμένες κινήσεις πρέπει να κάνουν, όσοι γυρίζουν από κάποιο ταξίδι.

Όσοι αναγκάζονται σε τηλεργασία, πρέπει να βρίσκονται υπό αυτό το καθεστώς έως τις 31 Αυγούστου. Παράλληλα, σε αρκετές υπηρεσίες είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετά τις συστάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας επεκτείνεται πλέον σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Το νέο μέτρο έχει άμεση ισχύ και η εφαρμογή του προβλέπεται μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Επιπλέον, παρατείνεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους, (εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων, χώρους λατρείας) ενώ συστήνεται έντονα και η χρήση της σε ανοικτούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτό να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Αυστηρές συστάσεις

Αυστηρή είναι η σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους προς όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Δόθηκε, επίσης, σύσταση για ιδιαίτερη μέριμνα αυστηρής τήρησης των υγειονομικών μέτρων και χρήση μάσκας σε ναούς και άλλους χώρους λατρείας καθώς και χώρους που αναμένεται υψηλός συγχρωτισμός ενόψει των τελετών και εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου.

Σύσταση για ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα ατομικά μέτρα υγιεινής δίνεται επίσης κατά και μετά το κύμα επιστροφής από τις διακοπές ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής μεταφοράς όπως πλοία.

Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού για την τήρηση των μέτρων και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Σε αυτές τις περιοχές κλείνουν τα μπαρ και τα εστιατόρια από τα μεσάνυχτα

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας ασφαλώς και τις περιοχές, όπου κλείνουν τα μπαρ και τα εστιατόρια από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε το πρωί την ανακοίνωση νέων μέτρων, όπως και έγινε το μεσημέρι, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να ανακοινώνει τη λήψη νέων περιορισμών για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμών λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης και στην περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

Ετσι, πλέον, τα μέτρα περιορισμού λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τη νύχτα ως τις 7 το πρωί ισχύουν στις εξής περιοχές:

Τις Περιφέρειες

- Κρήτης,
- Ανατολικής Μακεδονίας,
- Θράκης,
- Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων)

Τις Περιφερειακές Ενότητες

- Θεσσαλονίκης,
- Χαλκιδικής,
- Λάρισας και
- Κέρκυρας

Τους Δήμους

- Μυκόνου,
- Πάρου,
- Σαντορίνης,
- Βόλου,
- Κατερίνης,
- Ρόδου,
- Αντιπάρου,
- Ζακύνθου,
- Κω.

Η απαγόρευση δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share