Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τον Δεκαπενταύγουστο

Αναλυτική πρόγνωση

14 Αυγούστου 2020 12:36
Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τον Δεκαπενταύγουστο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στην έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού προχώρησε η ΕΜΥ, κάνοντας λόγο για βροχές, καταιγίδες, ακόμη και για χαλαζοπτώσεις, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους τον Δεκαπενταύγουστο.

Συγκεκριμένα, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, κυρίως την Κεντρική και την Ανατολική, από αργά το απόγευμα του ΣΑΒΒΑΤΟΥ (15-08-2020) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, κάτι για το οποίο προειδοποίησε και η Ναταλί Κακκαβά.

(16-08-2020), οπότε θα επεκταθούν πρόσκαιρα και στη Θράκη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Από τις απογευματινές και μέχρι τις βραδινές ώρες της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (16-08-2020) θα εκδηλωθούν εκ νέου έντονα φαινόμενα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Καιρός: Επιμένει η ζέστη και σήμερα - Που θα φτάσει η θερμοκρασία

Ζεστός θα είναι και σήμερα ο καιρός καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται νέα μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει ως τους 37 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και την δυτική Στερεά, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και στη Μακεδονία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 ως 31 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share