Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Ανεβαίνει ο υδράργυρος αλλά τον Δεκαπενταύγουστο...» - Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί

Αναλυτική πρόγνωση

14 Αυγούστου 2020 09:56
«Ανεβαίνει ο υδράργυρος αλλά τον Δεκαπενταύγουστο...» - Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί στον ΑΝΤ1 για τον καιρό του Σαββατοκύριακου, εστιάζοντας στον Δεκαπενταύγουστο, αναφέροντας πως ανεβαίνει μεν ο υδράγυρος, αλλά πρέπει να περιμένουμε και ορισμένα έντονα φαινόμενα, ενώ ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο ακόμη και για πλημμύρες.

Για σήμερα (14/8) περιμένουμε καλοκαιρία στα περισσότερα μέρη της χώρας, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρξουν κάποιες μπόρες ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, με τους ανέμους στα 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία έως 37 βαθμούς.

Αύριο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, οι καταιγίδες θα φτάσουν μέχρι και στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, με τους ανέμους στα 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία στους 36 βαθμούς, χωρίς να αλλάζει κάτι ιδιαίτερα την Κυριακή (16/8).

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Προειδοποίηση από την ΕΜΥ: Άστατος ο καιρός το Δεκαπενταύγουστο

Σε προειδοποίηση για τον καιρό του Δεκαπενταύγουστου προχώρησε η ΕΜΥ, η οποία μιλά για άστατες συνθήκες στη Βόρεια Ελλάδα, με τοπικές απογευματινές καταιγίδες, εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής προερχόμενης από τα Βόρεια Βαλκάνια, που θα επηρεάσει την χώρα.

Παράλληλα το μελτέμι στο Αιγαίο θα συνεχίσει να πνέει ενισχυμένο, φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 15 Αυγούστου ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος στα βόρεια, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί βροχές, στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια.

Ζέστη σήμερα και αύριο

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην Ευρώπη θα συνεχίσει να ευνοεί τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τη Βόρεια Αφρική προς τη χώρα μας σήμερα Πέμπτη 13/08 και την Παρασκευή 14/08, με τη θερμοκρασία να παραμένει σχεδόν αμετάβλητη.

Ο προγνωστικός χάρτης του meteo δείχνει ότι όλη η λεκάνη της Μεσογείου θα επηρεάζεται από υψηλές θερμοκρασίες που κυμαίνονται ελαφρώς πάνω από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

Τις απογευματινές ώρες θα σημειώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας στα ορεινά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share