Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: 204 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Πέντε νέοι θάνατοι, 221 στο σύνολο (Video)

Έσκασε τώρα

13 Αυγούστου 2020 18:51
Κορωνοϊός: 204 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Πέντε νέοι θάνατοι, 221 στο σύνολο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συνολικά 204 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου.

Παράλληλα, 22 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 5 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Με Έλληνα καθηγητή να πετάει βόμβα και να κάνει λόγο ακόμα και ενδεχόμενο lockdown σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 204 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6381, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

1557 (24.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3110 (48.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 221 θανάτους συνολικά στη χώρα. 75 (33.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συναγερμός στην Καλαμάτα: Εντοπίστηκαν 7 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται πλέον το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς αυξάνονται τα άτομα, που προσέρχονται για έλεγχο και βγαίνουν θετικά στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την "Ελευθερία", σήμερα επιβεβαιώθηκαν 7 νέα κρούσματα κορωνοϊού και αφορούν μία ηλικιωμένη γυναίκα και ακόμα 6 νεαρά άτομα. Επίσης, σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές και στο Μεσολόγγι, καθώς τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού μετά από τεστ που έγιναν.

Η 81χρονη γυναίκα εισήχθη προ δύο ημερών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για να κάνει εγχείρηση στο ισχίο και στο πλαίσιο του προεγχειρητικός ελέγχου διαγνώστηκε θετική και έχει τεθεί σε απομόνωση. Παράλληλα ξεκίνησε διαδικασία απολύμανσης σε θαλάμους της Ορθοπαιδικής Κλινικής και προσωρινά κάποιοι ασθενείς και συνοδοί έχουν μετακινηθεί σε θαλάμους άλλων κλινικών...

Όσον αφορά την υγεία της ηλικιωμένης αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το αν θα χρειαστεί να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα κρούσματα, πρόκειται για 6 νεαρούς, που προσήλθαν με ήπια συμπτώματα και διαγνώστηκαν θετικοί. Οι γιατροί, τους σύστησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να αναρρώσουν εκεί..

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share