Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο κορωνοϊός «διαλύει» την Αγγλία: Ατελείωτη αναμονή για σχεδόν 2 εκατ. κατοίκους

Πανικός στο σύστημα Υγείας της χώρας

13 Αυγούστου 2020 14:47
Ο κορωνοϊός «διαλύει» την Αγγλία: Ατελείωτη αναμονή για σχεδόν 2 εκατ. κατοίκους
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο κορωνοϊός σπέρνει τον τρόμο, τον πανικό και το θάνατο στο πέρασμά του, αλλά αυτές είναι ορισμένες μόνο συνέπειες, αφού φαίνεται πως δημιουργεί και... αναμονή για τα νοσοκομεία, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Αγγλίας.

Η χώρα βλέπει το σύστημα Υγείας της να «καταρρέει» εξαιτίας του φονικού ιού, καθώς κατεγράφη το σοκαριστικό νούμερο των 1.85 εκατομμυρίων κατοίκων, οι οποίοι κατά μέσο όρο περιμένουν πάνω από 18 εβδομάδες για περίθαλψη σε νοσοκομείο, ενώ στην Ελλάδα συνεχίζουμε να μετράμε θύματα από την πανδημία, με την εξάπλωσή της να δημιουργεί έντονη ανησυχία για το μέλλον.

Πρόκειται για το χειρότερο ρεκόρ από το 2007, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός, ότι οι ασθενείς που έγιναν δεκτοί για νοσηλεία ρουτίνας στα νοσοκομεία, έπεσαν κατά 67%. Στο σύνολο, 94.354 ασθενείς έγιναν δεκτοί τον Ιούνιο, σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, που τα νοσοκομεία φιλοξένησαν 289.203.

Οι γιατροί ανησυχούν για τις δύσκολες στιγμές που περνά το σύστημα υγείας, θεωρώντας πως η βοήθεια που παίρνουν είναι «φτωχή», όπως και η απόδοση έναντι της πανδημίας, με τον εκπρόσωπό τους, Νικ Στρίβεν να υπερθεματίζει τα προαναφερθέντα και να προσθέτει πως «με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν κατά πολύ όσοι στο μέλλον χρειαστεί να εισέλθουν στις ΜΕΘ».

Και έχει δίκιο, καθώς σαν παράδειγμα μπορούμε να αναφέρουμε, ότι φέτος έχουν εισέλθει στα νοσοκομεία 153.134 έκτακτες περιπτώσεις καρκίνου, ενώ τον Ιούνιο του 2019 ο αντίστοιχος αριθμός ανερχόταν στους 194.047, ήτοι 21% περισσότεροι. Παράλληλα, τα επείγοντα περιστατικά έχουν επίσης πέσει φέτος κατά 30%, με τα νοσοκομεία να φιλοξενούν 1.6 εκατομμύρια ασθενείς αυτής της κατηγορίας, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή νοσηλεύονται αντίστοιχα 2.3 εκατομμύρια ασθενείς.

Από αυτά τα νούμερα και μόνο, κατανοεί κανείς τη «διάλυση» στο σύστημα Υγείας εξαιτίας του κορωνοϊού. «Θα υπάρξει άμεση συνέπεια για τις πιθανότητες των ανθρώπων να επιβιώσουν», σχολίασε ορθά η Σάρα Μπρέινμπριτζ, υπεύθυνη διάφορων φιλανθρωπιών, κατατοπίζοντας άπαντες για το ποια είναι η κατάσταση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share