Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 262 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 216 οι νεκροί

Σοκάρουν τα νούμερα

12 Αυγούστου 2020 19:45
Κορωνοϊός: 262 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στους 216 οι νεκροί
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στα 262 είναι τα νέα κρούσματα για τον νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 216, με δύο ακόμη το τελευταίο 24ωρο και τελευταίο στη Θεσσαλονίκη.

Ένα θετικό νέο είναι, ίσως, ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων δεν αυξήθηκε και βρίσκεται στους 24, αλλά τα νούμερα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά και σοκάρουν, «σπάζοντας» κάθε ρεκόρ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 262 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6177, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1528 (24.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3002 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 132 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 216 θανάτους συνολικά στη χώρα. 73 (33.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

«Βόμβα»: Διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής θετικός στον κορωνοϊό (photo)

Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ο γνωστός Έλληνας ποδοσφαιριστής Μανώλης Σιώπης, που αγωνίζεται στην Τουρκία. Θετική βρέθηκε και η σύντροφός του, με την οποία παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο του Τυχερού στον Έβρο.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών, ενώ αναμένεται να γίνει τεστ και στα 40 άτομα που παραβρέθηκαν στον γάμο. Μάλιστα το δημαρχείο σήμερα το πρωί «σφραγίστηκε». Ενώ, θρήνος επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τον θάνατο 20χρονου ποδοσφαιριστή.

Ο Μανώλης Σιώπης έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης και έχει κληθεί και στην Εθνική Ελλάδος. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με τα χρώματα ομάδας της 1ης Εθνικής στην Τουρκία.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω όλους τους ανθρώπους που έχουν συναντηθεί μαζί μου, ότι ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν, υποβλήθηκα σε τεστ για τον κορονοϊό και βρέθηκα θετικός. Είμαι ασυμπτωματικός και απομονωμένος στο σπίτι μου. Εισήλθα στη χώρα την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 με αρνητικό τεστ κορονοϊού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας καθώς πριν επισκεφτώ την οικογένεια μου και την εγκυμονούσα σύζυγο μου που διαμένει στην Ελλάδα, ήθελα να σιγουρευτώ ότι είμαι υγιής και δεν είμαι φορέας του κορονοϊού».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share