Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Οι ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για τον οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη

Αυξήθηκαν τα κρούσματα

12 Αυγούστου 2020 17:59
Κορωνοϊός: Οι ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για τον οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε ανακοινώσεις για τον οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη προχώρησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, έχοντας άμεσα μεταβεί στο Ασβεστοχώρι, με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας να αναφέρει πως τα κρούσματα για τον νέο κορωνοϊό ανέρχονται σε 36.

Από τα 36 θετικά κρούσματα, τα 33 είναι ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι, ενώ νωρίτερα αυξήθηκαν τα θύματα του φονικού ιού στην χώρα.

Ο κ. Τσιόδρας μιλώντας αμέσως μετά την επίσκεψή του στη δομή, τόνισε πως το πρώτο κρούσμα ήταν ένας εργαζόμενος που είχε επαφή με νεαρό άτομο που πήγε σε συναυλία στη Χαλκιδική.

Όπως είπε ο έγκριτος επιστήμονας, οι ασθενείς μεταφέρονται σε ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο ενώ δήλωσε πως οι ηλικιωμένοι χάρηκαν που τον είδαν, με τους περισσότερους εκ των οποίων να είναι ασυμπτωματικοί.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως τον κ. Τσιόδρα συνόδευσαν στο γηροκομείο ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου και ο διευθυντής της κλινικής αναφοράς για τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης.

«Βόμβα»: Διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής θετικός στον κορωνοϊό (photo)

Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ο γνωστός Έλληνας ποδοσφαιριστής Μανώλης Σιώπης, που αγωνίζεται στην Τουρκία. Θετική βρέθηκε και η σύντροφός του, με την οποία παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο του Τυχερού στον Έβρο.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών, ενώ αναμένεται να γίνει τεστ και στα 40 άτομα που παραβρέθηκαν στον γάμο. Μάλιστα το δημαρχείο σήμερα το πρωί «σφραγίστηκε». Ενώ, θρήνος επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τον θάνατο 20χρονου ποδοσφαιριστή.

Ο Μανώλης Σιώπης έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης και έχει κληθεί και στην Εθνική Ελλάδος. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με τα χρώματα ομάδας της 1ης Εθνικής στην Τουρκία.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω όλους τους ανθρώπους που έχουν συναντηθεί μαζί μου, ότι ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν, υποβλήθηκα σε τεστ για τον κορονοϊό και βρέθηκα θετικός. Είμαι ασυμπτωματικός και απομονωμένος στο σπίτι μου. Εισήλθα στη χώρα την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 με αρνητικό τεστ κορονοϊού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας καθώς πριν επισκεφτώ την οικογένεια μου και την εγκυμονούσα σύζυγο μου που διαμένει στην Ελλάδα, ήθελα να σιγουρευτώ ότι είμαι υγιής και δεν είμαι φορέας του κορονοϊού».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share