Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Καταιγίδα «Θάλεια»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δήμοι σε Εύβοια και Θεσσαλονίκη

Δείτε αναλυτικά τη λίστα

11 Αυγούστου 2020 17:37
Καταιγίδα «Θάλεια»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δήμοι σε Εύβοια και Θεσσαλονίκη
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Η καταιγίδα «Θάλεια» έσπειρε την τραγωδία τις τελευταίες μέρες, με ορισμένους Δήμους σε Εύβοια και Θεσσαλονίκη να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Την είδηση αυτή, μετά τις υποσχέσεις που μοίρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέφερε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και πρόκειται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για τους δήμους:

- Χαλκιδέων (εκτός της κοινότητας Ανθηδόνας) και Διρφύων - Μεσσαπίων (εκτός της κοινότητας Στροπώνων της Δημοτικής Ενότητας Διρφύων και της Κοινότητας Αγίας Σοφίας της Δημοτικής Ενότητας Μεσσαπίων) της Π.Ε. Εύβοιας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και

- Λαγκαδά (εκτός της κοινότητας Αρδαμερίου της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας), της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αυτό έγινε «για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους) που εκδηλώθηκαν, από 6 έως 9 Αυγούστου 2020».

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας διευκρινίζει παράλληλα ότι οι Κοινότητες Ανθηδόνας, Αρδαμερίου, Στροπώνων και Αγίας Σοφίας, που επλήγησαν εκ νέου από έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Οι παραπάνω Δήμοι θα παραμείνουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για 6 μήνες.

«Αυτό που ζήσαμε ήταν...» - Συγκινεί ο πυροσβέστης που διέσωσε και φίλησε το μωρό στην Εύβοια

Συγκινεί ο πυροσβέστης που διέσωσε και φίλησε το μωρό στην Εύβοια, αναφέροντας το τι έζησαν οι διασώστες, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Πρόκειται για τον πυροσβέστη που καταγράφηκε από την τηλεοπτική κάμερα να διασώζει ένα μωράκι και να το φιλάει πριν το παραδώσει ασφαλές στην οικογένειά του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Κώστας Χαήδης ευχήθηκε καλό κουράγιο και καλή δύναμη στους κατοίκους της Εύβοιας, που περνούν αυτή τη σκληρή δοκιμασία μετά τις φονικές πλημμύρες, και τόνισε πως «η δικιά μας υπηρεσία, η 7η ΕΜΑΚ, βρισκόταν σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ήμασταν από τις πρώτες υπηρεσίες που φτάσαμε εκεί μαζί με την 1η ΕΜΑΚ των Αθηνών. Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι δεν περιγράφεται με λόγια. Αυτό που ζήσαμε ήταν τραγικό».

Αναφερόμενος στη διάσωση του μωρού, περιέγραψε ότι «είδα μία κυρία στη βεράντα να καλεί σε βοήθεια, οι χείμαρροι ήταν πάρα πολύ δυνατοί και ρισκάραμε με ένα μηχάνημα του δήμου που ήταν εκεί και κάναμε τη διάσωση». Όπως είπε, «ήταν στο δεύτερο όροφο, ήταν ψηλό το σπίτι. Ήταν η πρώτη διάσωση που κάναμε αυτή με το μωρό. Ήταν ήδη ημέρα, βλέπαμε».

«Κι εμείς είμαστε συγκλονισμένοι με αυτά που έχουν γίνει. Με δυσκολία φτάναμε και τις πρώτες ώρες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα πυροσβεστικά. Ακόμα και τα μεγάλα μηχανήματα του δήμου δε μπορούσαν να πλησιάσουν», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share