Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» στη Ρωσία: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο κορωνοϊού - Εμβολιάστηκε η κόρη του Πούτιν

Ραγδαίες εξελίξεις

11 Αυγούστου 2020 11:51
«Βόμβα» στη Ρωσία: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο κορωνοϊού - Εμβολιάστηκε η κόρη του Πούτιν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως ανέφερε, έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο να τον κρατά ενήμερο για το εμβόλιο, ενώ σημείωσε ότι γνωρίζει πως «λειτουργεί αποτελεσματικά» και «δημιουργεί σταθερή ανοσία». Επίσης, θετικά είναι τα νέα από το εμβόλιο του κορωνοϊού από την Φάση Ι της κλινικής δοκιμής ανάπτυξης του εμβολίου AZD1222 (ChAdOx1), που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Ο Πούτιν ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου κατά του κορονοϊού και το περιέγραψε ως «πολύ σημαντικό βήμα για τον κόσμο».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Ρώσος Πρόεδρος, η κόρη του εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19 θα ξεκινήσει σύντομα.

«Το εμβόλιο του κορωνοϊού θα είναι έτοιμο...» - Η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ απαντά

Την απάντηση για το πότε θα είναι έτοιμο να δοθεί στους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, έδωσε η Ελληνοκύπρια Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.

Η κ. Κυριακίδου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή αυτό το φθινόπωρο, καθώς πέραν του φονικού ιού, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την εποχική γρίπη, την ίδια στιγμή που οι Ρώσοι ξεκινούν σύντομα μαζικό εμβολιασμό.

Όπως ανέφερε η Ελληνοκύπρια Επίτροπος της Ε.Ε., μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συμβαίνει στην Ευρώπη», το θέμα έχει ήδη συζητηθεί με τους υπουργούς Υγείας των κρατών μελών της Ε.Ε. από τους οποίους έχει ζητηθεί να εμβολιαστεί για την γρίπη ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

Τέλος του 2020 ή αρχές του 2021 θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, πιθανολογεί η Επίτροπος

Σχετικά με το εμβόλιο για τον κορoνοϊό, η κυρία Κυριακίδου υπογράμμισε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη είναι σε διαπραγμάτευση με έναν μεγάλο αριθμό εταιρειών που αναπτύσσουν το εμβόλιο. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες, αλλά εάν προχωρήσουμε θα είναι ίσως τέλος χρόνου, αρχές του επομένου. Η παραγωγή θα πρέπει να είναι μεγάλη για να μπορέσουμε να καλύψουμε τον πληθυσμό. Μέχρι τότε θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, αυτό είναι τεράστιας σημασίας».

Η Επίτροπος Υγείας υπογράμμισε επίσης, ότι «στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και όλες οι χώρες, ανεξαρτήτως εάν είναι μικρή ή μεγάλη χώρα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share