Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Δραματική έκκληση του ΠΟΥ για την έξαρση των κρουσμάτων στη Δυτική Ευρώπη

Όλα όσα ανακοινώθηκαν στην νέα συνέντευξη Τύπου

10 Αυγούστου 2020 17:40
Κορωνοϊός: Δραματική έκκληση του ΠΟΥ για την έξαρση των κρουσμάτων στη Δυτική Ευρώπη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Δραματική έκκληση απηύθυνε εκ νέου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ζητώντας εγρήγορση από τη Δυτική Ευρώπη απέναντι στην έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

«Δεν είναι ποτέ πολύ αργά για την αναχαίτιση» της επιδημίας δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Το μήνυμα είναι «καταστολή, καταστολή, καταστολή», την ώρα που και η Ελλάδα ανακοίνωσε νέα μέτρα.

Περισσότερα από 19,92 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προβληθεί από τον νέο κορωνοϊό σε ολόκληρο τον κόσμο και 729.883 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Η επιδημία δεν έχει δείξει εποχική ανάπαυλα και, εάν οι υγειονομικές αρχές αμβλύνουν την πίεση στην καταπολέμησή της, θα επιστρέψει, προειδοποίησε ο επικεφαλής των προγραμμάτων αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων Μάικ Ράιαν, τονίζοντας ότι η δυτική Ευρώπη και άλλες περιοχές θα πρέπει να αντιδράσουν με ταχύτητα στις αναζωπυρώσεις.

Ο ΠΟΥ θεωρεί ότι οι ισχυρές χώρες, όπως αυτές της Ομάδας των 7 (G7), θα επιτύχουν συναίνεση ως προς την προσέγγιση των υγειονομικών κρίσεων όπως η επιδημία του κορωνοϊού, πρόσθεσε ο Μάικ Ράιαν.

«Είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στους κινδύνους, χρειάζεται να βρούμε παγκόσμιες λύσεις...Πιστεύουμε ότι η G7 θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό τους επόμενους μήνες ή χρόνια».

Η Γαλλία και η Γερμανία αποχώρησαν από τις συνομιλίες για την μεταρρύθμιση του ΠΟΥ, εξαιτίας των προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών να ηγηθούν των συζητήσεων αυτών, παρά την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τον διεθνή οργανισμό, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η εξέλιξη αποτελεί πισωγύρισμα για τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η Ουάσινγκτον, που έχει την κυλιόμενη προεδρία της G7, ήλπιζε στην έκδοση κοινού οδικού χάρτη για την ριζική αναδιαμόρφωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τον Σεπτέμβριο, δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share