Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Νέος φονικός ιός στην Κίνα - 7 νεκροί!

Νέος εφιάλτης - Το ποσοστό θνησιμότητας αγγίζει το 10%

10 Αυγούστου 2020 11:08
Νέος φονικός ιός στην Κίνα - 7 νεκροί!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μετά τον κορωνοϊό ένας ακόμη φονικός ιός έκανε την εμφάνισή του. Ενώ, ο πλανήτης δίνει μάχη με τον κορωνοϊό, η Κίνα είναι μπροστά σε έναν νέο ιό. Ενώ, σε μια τρομερή μαρτυρία για τον κορωνοϊό προχώρησε μια Κινέζα ιολόγος, η οποία πρόσφατα αυτομόλησε στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Global Times, έχουν σημειωθεί συνολικά 60 κρούσματα αιμορραγικού πυρετού, με επτά άτομα να έχουν χάσει τις ζωές του.

Ο bunyavirus ευθύνεται για αυτή τη νέα ανησυχητική κατάσταση, ο οποίος είναι ένας παθογόνος ιός που προέρχεται από τα τσιμπούρια. Αν ένας άνθρωπος μολυνθεί τότε μπορεί να μεταδώσει τον ιό μέσω σάλιου ή αίματος.

Η εμφάνιση του ιού έγινε στην Ανατολική Κίνα και όπως αναφέρουν οι ειδικοί τα πρώτα συμπτώματα είναι η κούραση, ο πυρετός αλλά και εξάνθημα.

Το σημείο μηδέν αυτής της νέας υγειονομικής κρίσης είναι η επαρχία Anhui, με το πρώτο κρούσμα να καταγράφεται τον Απρίλιο. Τα ποσοστά θνησιμότητας του bunyavirus αγγίζουν το 10% σύμφωνα με το κέντρο πρόληψης λοιμώξεων της Ταϊβάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν φάρμακα κατά του συγκεκριμένου ιού, με τους ασθενείς που νοσούν ήπια να επανέρχονται πλήρως σε ίαση μετά από 15 ημέρες.

Συναγερμός: Η Κίνα προειδοποιεί για νέο τύπο πνευμονίας πιο θανατηφόρο από τον κορωνοϊό

Η Κίνα προειδοποιεί για νέο τύπο πνευμονίας πιο θανατηφόρο από τον κορωνοϊό, αναφέροντας πως έχει σκοτώσει 1.772 ανθρώπους στο Καζακστάν μέσα σε ένα χρόνο. Παράλληλα, χαμός προκαλείται παγκόσμια από το δημοσίευμα του Associated Press, με το έγκυρο πρακτορείο να επικαλείται ηχογραφημένες συνομιλίες και έγγραφα του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, με βάση τα οποία η Κίνα έκρυψε τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το cnn.com, η πρεσβεία της Κίνας στο Καζακστάν ανέφερε ότι τα κρούσματα της πνευμονίας έχουν αυξηθεί πάρα πολύ από τα μέσα του Ιουνίου και προειδοποίησε τους Κινέζους πολίτες που ζουν στην περιοχή.

Η αύξηση επικεντρώνεται στις περιοχές Atyrau, Aktobe, Shymkent στις οποίες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 500 κρούσματα, ενώ 30 άτομα νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Ήδη έχουν καταγραφεί 1.772 θάνατοι, ενώ αρκετοί από τους νεκρούς ήταν Κινέζοι. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ειδήσεων Kazinform τα κρούσματα πνευμονίας έχουν διπλασιαστεί στην πρωτεύουσα Nur-Sultan (Αστάνα).

Η πρεσβεία της Κίνας απηύθυνε σύσταση στους Κινέζους πολίτες, που ζουν στη χώρα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share