Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Κύπρο: Εκκενώνεται χωριό

Συναγερμός στην πυροσβεστική!

9 Αυγούστου 2020 16:54
Φωτιά στην Κύπρο: Εκκενώνεται χωριό

Στην εκκένωση του χωριού Προαστειό στην επαρχία Λεμεσού στην Κύπρο προχωρούν οι κάτοικοι, με την βοήθεια των Αρχών, καθώς εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει, κινδυνεύει άμεσα η κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και δυστυχώς το πύρινο μέτωπο παραμένει ενεργό μέχρι και τώρα.

Σφοδροί άνεμοι πνέουν στο σημείο και την γύρω περιοχή όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή, έχει τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος, με 4 πτητικά μέσα να επιχειρούν και να προγραμματίζεται άμεση ενίσχυσή τους.

«Επιπρόσθετα κινδυνεύουν μεμονωμένες κατοικίες και κτηνοτροφικά υποστατικά. Μετά από εκτίμηση κινδύνου έγινε ενημέρωση Αστυνομίας και Πολιτικής 'Αμυνας για εφαρμογή του Σχεδίο Πολύβιος και εκκένωση του χωριού Προαστειό», αναφέρει ο κ. Κεττής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε 4 εστίες. Η αναζωπύρωσή της είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις, με 8 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 2 οχήματα από το τμήμα Δασών και 1 από τμήμα Θήρας.

Φωτιά στα Κύθηρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Φράτσια Κυθήρων. Ενώ ισχυρή πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter, άμεσα κινητοποιήθηκαν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα της Πυροσβεστικής ενώ στο έργο κατάσβεσης συνδράμουν και 3 ελικόπτερα της υπηρεσίας.

Δείτε το tweet της Πυροσβεστικής:

Μεγάλη φωτιά στη Μάνη - «Απειλούνται» σπίτια

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στη Μάνη. Η φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό της Δροσοπηγής, στην ανατολική Μάνη Λακωνίας. Επίσης, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος 41 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 13 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Τραγωδία: Πέθανε παραπληγικός από φωτιά στο σπίτι του

Τραγωδία σημειώθηκε στον οικισμό του Πετρά στη Σητεία το πρωί της Κυριακής (2/8), με έναν παραπληγικό να πεθαίνει από φωτιά στο σπίτι του, με την υπόθεση να συγκλονίζει την Κρήτη.

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με το anatolh.com που ήταν παραπληγικός φαίνεται να έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις μετά από βραχυκύκλωμα στο σημείο που βρισκόταν ο υπολογιστής του, κοντά στο κρεβάτι του, ενώ το νησί θρηνεί και τον πρόσφατο θάνατο επιβάτη μοτοσικλέτας.

Τον 64χρονο άνδρα φέρεται να εντόπισε συγγενικό του πρόσωπο όταν τον επισκέφτηκε στο σπίτι του. Όταν άνοιξε την πόρτα στον χώρο υπήρχε καπνός -τα παράθυρα ήταν όλα κλειστά- και δυστυχώς στο κρεβάτι του ήταν νεκρός με εγκαύματα.

Στο σημείο έσπευσε Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά στον Βοτανικό

Φωτιά στον Έβρο

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share