Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Ελευσίνα: Ισχυρή έκρηξη με έναν νεκρό

Τι συνέβη;

8 Αυγούστου 2020 17:34
Συναγερμός στην Ελευσίνα: Ισχυρή έκρηξη με έναν νεκρό

Συναγερμός σήμανε πριν λίγη ώρα στην Ελευσίνα καθώς ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και δύο ακόμη να τραυματιστούν. Ωστόσο, το απόλυτο χάος επικρατεί ακόμη στη Βηρυτό μετά τη φονική έκρηξη που στοίχισε τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως τα τρία άτομα που προαναφέρθηκαν είχαν βρεθεί στο χώρο, ενδεχομένως για να αφαιρέσουν σίδερα.

Στο σημείο βρέθηκε άμεσα ασθενοφόρο, παραλαμβάνοντας τους δύο τραυματίες και μεταφέροντάς τους στο νοσοκομείο.

Ήδη διενεργείται προανάκριση για το συμβάν.

Νεκρή Ελληνίδα από τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό (Video)

Μια Ελληνίδα είναι ανάμεσα στους νεκρούς της έκρηξης στη Βηρυτό του Λιβάνου όπως μετέδωσε πριν λίγο η ΕΡΤ, επικαλούμενη πληροφορίες από την ελληνική πρεσβεία εκεί.

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Βηρυτό, Ουάλι Ελιάζ, επιβεβαίωσε πως μία γυναίκα από την Ελλάδα είναι ανάμεσα στους τουλάχιστον 100 νεκρούς από την καταστροφή. «Τα νέα δεν είναι ευχάριστα για την ελληνική κοινότητα στη Βηρυτό. Προ ολίγου μάθαμε ότι μία Ελληνίδα σκοτώθηκε στην έκρηξη. Έχω το όνομά της αλλά επιφυλάσσομαι να το δώσω τον αέρα», δήλωσε live ο Ελιάζ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απώλεια έχει επιβεβαιωθεί και από πηγή στην ελληνική πρεσβεία και από την λιβανέζικη πρεσβεία στην Αθήνα.

Επίσης, δύο άτομα ελληνικής καταγωγής που ζουν κι εργάζονται στη Βηρυτό βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών της φονικής έκρηξης, όπως μεταδίδει τόσο ο ΑΝΤ1 όσο και ο ΣΚΑΪ, ο οποίος επικαλείται νεότερες πληροφορίες επί του θέματος.

Ο μέχρι τώρα συνολικός απολογισμός είναι πάνω από 100 νεκροί και πάνω από 4.000 τραυματίες.

Oι αρχές στη Βηρυτό έχουν ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων στα συντρίμμια που προκάλεσε η πάρα πολύ μεγάλη έκρηξη το απόγευμα της Τρίτης.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: [email protected]. Πηγή: www.lifo.gr

“Με βάση την ενημέρωση των Αρχών μιλάμε για 100 νεκρούς περίπου και τραυματίες που ξεπερνούν τους 4000. Οι αριθμοί αυτοί , το πιθανότερο είναι να αυξηθούν όσο προχωρούν οι έρευνες στην περιοχή που έχει πληγεί . Οι ζημιές είναι μεγάλες και αρκετοί δρόμοι του κέντρου είναι μη προσβάσιμοι.

Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ένας Έλληνας υπήκοος έχει χάσει τη ζωή του και δυο άτομα σοβαρά τραυματισμένοι. Μιλάμε για ανθρώπους της κοινότητας των Ελλήνων της Βηρυτού. Το προσωπικό μας εδώ στην Πρεσβεία και οι οικογένειές τους είναι όλοι πολύ καλά .

Έχουμε μόνο υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις μας, εδώ στην Πρεσβεία . Η έκρηξη προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές στα κτίρια στο κέντρο της Βηρυτού οπότε εκτός από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο δρόμο τη στιγμή της έκρηξης , τα κτίρια δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα. Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιηθεί και στέλνει βοήθεια όπως πληροφορούμαι και εντός της ημέρας θα φτάσει και ομάδα της ΕΜΑΚ και χαιρόμαστε που η Ελλάδα ανταποκρίνεται στο αίτημα να βοηθηθεί ο Λίβανος αυτή τη στιγμή” είπε η κ. Κατερίνα Φουντουλάκη, πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βηρυτό.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share