Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκρηξη στη Βηρυτό: Έχασε τη μάχη για τη ζωή 3χρονο κοριτσάκι

Υπέκυψε στα τραύματά του

8 Αυγούστου 2020 14:10
Έκρηξη στη Βηρυτό: Έχασε τη μάχη για τη ζωή 3χρονο κοριτσάκι

Θλίψη σκόρπισε σε όλο τον κόσμο η είδηση του θανάτου ενός τρίχρονου κοριτσιού, το οποίο τραυματίστηκε κατά την έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βηρυτό. Ενώ σοκ προκαλεί κι ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει την ανατριχιαστική διάσωση ενός 4χρονου κοριτσιού.

Η 3χρονη Αλεξάντρα Νιτζάρ δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή και υπέκυψε τελικά στα τραύματά της, σκορπίζοντας τον πόνο τόσο στους οικείους της όσο και σε όλο τον κόσμο που τις τελευταίες μέρες παρακολουθεί άναυδος την καταστροφή που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής τα θύματα από τη φονική έκρηξη έχουν ανέλθει στα 154.

Έκρηξη στη Βηρυτό: Δήλωση-βόμβα από τον πρόεδρο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του Λιβάνου δήλωσε ότι η έρευνα σχετικά με την φονική έκρηξη στην αποθήκη του λιμανιού της Βηρυτού εξετάζει αν αυτή προκλήθηκε από αμέλεια, από ατύχημα ή από πιθανή εξωτερική παρέμβαση, όπως ανέφερε σήμερα το γραφείο του επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε ο ίδιος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

"Η αιτία δεν έχει ακόμη διακριβωθεί. Υπάρχει η πιθανότητα εξωτερικής ανάμειξης μέσω μιας ρουκέτας, μιας βόμβας ή άλλης ενέργειας", δήλωσε ο πρόεδρος Μισέλ Αούν σε σχόλιά του που φιλοξένησαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε το γραφείο του. Επίσης, η διαδρομή του πλοίου, το οποίο ήταν γεμάτο με νιτρικό αμμώνιο και η κατάληξη του φορτίου στη Βηρυτό εξετάζεται από τις Αρχές του Λιβάνου

Ο ίδιος είπε ότι η έρευνα σχετικά με την έκρηξη της Τρίτης σε μια αποθήκη όπου φυλασσόταν ένα πολύ εκρηκτικό υλικό διεξάγεται σε τρία επίπεδα. "Καταρχάς, πώς εισήχθη και αποθηκεύτηκε το εκρηκτικό υλικό. Δεύτερον, αν η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα αμέλειας ή ατύχημα. Και τρίτον η πιθανότητα να υπήρξε εξωτερική ανάμειξη".

"Ζήτησα από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να μας δώσει τις αεροφωτογραφίες για να διαπιστώσουμε αν υπήρξε αεροσκάφος ή πύραυλοι", πρόσθεσε ο πρόεδρος του Λιβάνου σημειώνοντας ότι, αν το Παρίσι δεν τις προμηθευτεί, τότε η Βηρυτός θα ζητήσει από άλλες χώρες να το πράξουν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share