Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδία: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 15 σοβαρά τραυματίες

Όλες οι εξελίξεις!

7 Αυγούστου 2020 22:25
Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδία: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 15 σοβαρά τραυματίες

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν αεροσκάφος της Air India Express ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο της πόλης Καλικούτ, στην Κεράλα, και κόπηκε στα δύο.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν τουλάχιστον 14 νεκροί, Άλλοι 15 επιβάτες έχουν τραυματιστεί σοβάρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, ο Αμπντούλ Καρίμ.

«Μας ανέφεραν ότι όλοι όσοι επέζησαν του δυστυχήματος τραυματίστηκαν», επισήμανε ένας άλλος αξιωματικός της αστυνομίας, ο Σουτζίτ Ντας, κάνοντας λόγο για «τουλάχιστον 89 ανθρώπους» που νοσηλεύονται στην Καλικούτ, στην πολιτεία Κεράλα, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Το Boeing-737 εκτελούσε πτήση από το Ντουμπάι, μεταφέροντας συνολικά 191 επιβάτες και πλήρωμα, σύμφωνα με το υπουργείο πολιτικής αεροπορίας. Μεταξύ των επιβατών ήταν και δέκα μικρά παιδιά.

Το αεροπλάνο ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης και κατέληξε σε ένα γειτονικό χωράφι, σε βάθος 10 μέτρων, με αποτέλεσμα να κοπεί η άτρακτός του στα δύο.

Το υπουργείο πολιτικής αεροπορίας διευκρίνισε ότι δεν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο αεροσκάφος.

Η πτήση αυτή είχε οργανωθεί από την κυβέρνηση της Ινδίας για τον επαναπατρισμό Ινδών πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, όμως ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, το News18, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, μετέδωσε ότι ενδέχεται να παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και πολλές ημέρες βρέχει καταρρακτωδώς στο κρατίδιο της Κεράλα.

Συνετρίβη αεροπλάνο στις Άλπεις!

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, όταν το μικρό αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν, συνετρίβη στις Ελβετικές Άλπεις, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα θύματα είναι δύο Ελβετοί, ηλικίας 50 και 66 ετών και δύο Αυστριακοί, ηλικίας 46 και 50 ετών. Στις 12.25′ τοπική ώρα, η αστυνομία της περιοχής έλαβε ένα τηλεφώνημα από αυτόπτη μάρτυρα που είπε ότι ένα αεροπλάνο είχε πέσει στην περιοχή Γκλέτσερσπιτσε, μια κορυφή σε υψόμετρο 3.000 μέτρα, στο νότιο καντόνι Βαλέ, σύμφωνα με την παραπάνω ανακοίνωση.

Ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας τηλεφώνησε λίγα λεπτά αργότερα για να αναφέρει ότι καπνός άρχισε να καλύπτει το σημείο. Ομάδες διάσωσης, κυρίως πυροσβέστες μετέβησαν με ελικόπτερα στο σημείο αλλά «μπόρεσαν μόνο να διαπιστώσουν τον θάνατο των επιβαινόντων στο αεροσκάφος», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει το πρωί από το αεροδρόμιο Ράιχενμπαχ της Βέρνης.

Διεξάγονται έρευνες για να καθοριστούν τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share