Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Στους 211 οι νεκροί στη χώρα μας

Ακόμη ένας θάνατος

7 Αυγούστου 2020 19:32
Κορωνοϊός: Στους 211 οι νεκροί στη χώρα μας

Στους 211 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα την Παρασκευή (07/08), καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξε μία 85χρονη γυναίκα στον Ευαγγελισμό.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου την Παρασκευή (07/08), είναι 151, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.270, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων - Θετικός ένας εργαζόμενος

Εργαζόμενος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (ΝΝΚ) στο Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα, είναι ο άνδρας το δείγμα του οποίου βγήκε θετικό στον κορωνοϊό, ενώ τρομακτικά αυξάνονται τα κρούσματα στον Πόρο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες , ο 45χρονος άνδρας εργάζεται σαν πολιτικό προσωπικό στη νοσηλευτική μονάδα των ενόπλων δυνάμεων και τα αποτελέσματα στο τεστ που του έγιναν, βγήκαν θετικά στην νόσο Covid-19.

Άμεσα ο άνδρας ενημερώθηκε και έκτοτε έχει απομονωθεί στην οικία του όπου και παραμένει, με την κλινική του εικόνα να είναι καλή ενώ δεν παρουσιάζει ανησυχητική συμπτωματολογία ώστε να χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως η σύζυγός του είναι επίσης θετική στον ιό και παραμένουν και οι δύο σε καραντίνα.

Πάντως σύμφωνα με τον Διοικητή του ΝΝΚ, πλοίαρχο, ιατρό-δερματολόγο Ευάγγελο Μπαλάσκα, έχουν εκκινηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που γίνονται στη συγκεκριμένη περίπτωση και τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο.

Μάλιστα όπως συμπλήρωσε θα γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία λήψης επιχρίσματος στους υγειονομικούς της μονάδας.

Κορωνοϊός: Έρχεται lockdown στη Θεσσαλονίκη; - Νέα έκτακτα μέτρα

Έκτακτη σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του δήμαρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, μερικό lockdown ανακοινώθηκε λίγο νωρίτερα για τον Πόρο, δείτε εδώ αναλυτικά τα μέτρα.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε Κεντρική Μακεδονία, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική αποτέλεσε το λόγο που πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύσκεψη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται η επιβολή έκτακτων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές και κυρίως στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Εντολή για αυστηροποίηση όλων των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό αλλά και για ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καλώντας παράλληλα τους Αντιδημάρχους και τους Διευθυντές των δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Στο πλαίσιο της εντολής του Δημάρχου για εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες.

Μετά από τις απολυμάνσεις που διενεργήθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σειρά παίρνει σήμερα το κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και το κτίριο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία.

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όπως επισημαίνουν πηγές από το δημαρχιακό μέγαρο, από την πρώτη στιγμή που άρχισε να καταγράφεται αυξητική τάση των κρουσμάτων στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share