Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός Ελλάδα: 151 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κανένας νέος θάνατος

7 Αυγούστου 2020 18:31
Κορωνοϊός Ελλάδα: 151 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα είναι 151, συνολικά ανέρχονται σε 5.270 από την αρχή της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώνει πριν λίγη ώρα τα νέα μέτρα για εκκλησίες, μπαρ και πανηγύρια.

1379 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2611 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων - Θετικός ένας εργαζόμενος

Εργαζόμενος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (ΝΝΚ) στο Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα, είναι ο άνδρας το δείγμα του οποίου βγήκε θετικό στον κορωνοϊό, ενώ τρομακτικά αυξάνονται τα κρούσματα στον Πόρο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες , ο 45χρονος άνδρας εργάζεται σαν πολιτικό προσωπικό στη νοσηλευτική μονάδα των ενόπλων δυνάμεων και τα αποτελέσματα στο τεστ που του έγιναν, βγήκαν θετικά στην νόσο Covid-19.

Άμεσα ο άνδρας ενημερώθηκε και έκτοτε έχει απομονωθεί στην οικία του όπου και παραμένει, με την κλινική του εικόνα να είναι καλή ενώ δεν παρουσιάζει ανησυχητική συμπτωματολογία ώστε να χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως η σύζυγός του είναι επίσης θετική στον ιό και παραμένουν και οι δύο σε καραντίνα.

Πάντως σύμφωνα με τον Διοικητή του ΝΝΚ, πλοίαρχο, ιατρό-δερματολόγο Ευάγγελο Μπαλάσκα, έχουν εκκινηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που γίνονται στη συγκεκριμένη περίπτωση και τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο.


Μάλιστα όπως συμπλήρωσε θα γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία λήψης επιχρίσματος στους υγειονομικούς της μονάδας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share