Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία «Θάλεια»: Πλησιάζει την Αττική - «Κατακλυσμός» στην Θεσσαλονίκη (Video)

Προσοχή

7 Αυγούστου 2020 12:15
Κακοκαιρία «Θάλεια»: Πλησιάζει την Αττική - «Κατακλυσμός» στην Θεσσαλονίκη (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι και στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Θάλεια», σύμφωνα το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τη σημερινή τρίτη ημέρα της κακοκαιρίας τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλα τα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Θράκη, την Εύβοια και πιθανώς την Κρήτη. Ενώ, το «καμπανάκι» έκρουσε και ο Τάσος Αρνιακός.

Πρωτοφανείς καταστροφές από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη

Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τον νομό Θεσσαλονίκης και τα φαινόμενα προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων, κυρίως στη περιοχή του Λαγκαδά.

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στην περιοχή κατέγραψε 78 χιλιοστά βροχής σε περίπου 3,5 ώρες, καθώς και συνολικά 90 χιλιοστά έως σήμερα το πρωί.

Η ποσότητα νερού που έπεσε είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν κάτοικοι στα σπίτια και τα ΙΧ τους και να χρειαστεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απεγκλωνιστούν. Η Π.Υ. δέχτηκε συνολικά 80 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε οικείες και καταστήματα στον Λαγκαδά, καθώς και σε Περιβολάκι, Λαγυνά και Καβαλάρι. Σε επτά περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή της υπηρεσίας για απεγκλωβισμό ατόμων, πέντε εξ' αυτών από οικείες. Από την έντονη βροχόπτωση εγκλωβίστηκαν και ΙΧ στον δρόμο από Λαγκαδά προς Χρυσαυγή και από Λαγκαδά προς Πέντε Βρύσες.

«Σήμερα περιμένουμε έντονη καιρική αστάθεια» - «Καμπανάκι» του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την εξέλιξη του καιρού (Video)

«Καμπανάκι» σήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την εξέλιξη του καιρού. Πιο αναλυτικά υπογράμμισε ότι σήμερα περιμένουμε έντονη αστάθεια στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, με βροχές και καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές που βρέχονται από το δυτικό και βόρειο Αιγαίο.

Αύριο η κακοκαιρία αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Με τον Τάσο Αρνιακό να προειδοποιεί επίσης ότι σήμερα και αύριο θα φθάσει στην κορύφωσή της η κακοκαιρία

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share