Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Σήμερα περιμένουμε έντονη καιρική αστάθεια» - «Καμπανάκι» του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την εξέλιξη του καιρού (Video)

Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «μάτι» της κακοκαιρίας

7 Αυγούστου 2020 10:54
«Σήμερα περιμένουμε έντονη καιρική αστάθεια» - «Καμπανάκι» του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την εξέλιξη του καιρού (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Καμπανάκι» σήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την εξέλιξη του καιρού. Πιο αναλυτικά υπογράμμισε ότι σήμερα περιμένουμε έντονη αστάθεια στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, με βροχές και καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές που βρέχονται από το δυτικό και βόρειο Αιγαίο.

Αύριο η κακοκαιρία αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Με τον Τάσο Αρνιακό να προειδοποιεί επίσης ότι σήμερα και αύριο θα φθάσει στην κορύφωσή της η κακοκαιρία

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του έμπειρου μετεωρολόγου:

«Προσοχή...!» - Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (photo)

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιεί με έκτακτη ανακοίνωσή του στο Facebook σχετικά με το ποιες περιοχές κινδυνεύουν τις επόμενες μέρες από την εξέλιξη του καιρού.

Ο καιρός έχει ήδη χαλάσει από χθες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η ΕΜΥ έχει ήδη εκδώσει νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Αναλυτικά όσα γράφει ο μετεωρολόγος:

ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΣΤΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (8-9 ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ 10 ΜΠΟΦΟΡ) ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒ/ΚΥΡΙΑΚΟ (8-9 Αυγούστου)

ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ: ΕΒΡΟΥ, ΡΟΔΟΠΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ (ΘΑΣΟΣ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ)!

Για καλό και για κακό λοιπόν κατά τη διάρκεια του ερχόμενου Σαβ/κύριακου στις παραπάνω προαναρερθείσες περιοχές:

-Αποφύγετε ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια

– Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

– Μην παρκάρετε τα αυτοκίνητά σας κάτω από μεγάλα δέντρα και γενικά αποφύγετε τη διέλευση κάτω από αυτά καθώς και κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

– Ειδικά οι μοτοσικλετιστές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, , στις ισχυρές ριπές ανέμου σε ανοιχτές τοποθεσίες (π.χ. πάνω σε γέφυρες).

– Καλό θα είναι επίσης οι ιδιοκτήτες και οι κυβερνήτες μικρών σκαφών στους νομούς με ακτογραμμές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού!

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΤΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (8-9 ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ 10 ΜΠΟΦΟΡ)...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Thursday, August 6, 2020
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share