Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα - Τι ανακοίνωσε ο Πέτσας (Video)

Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για τον Δεκαπενταύγουστο

6 Αυγούστου 2020 13:17
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα - Τι ανακοίνωσε ο Πέτσας (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νέα μέτρα στα χερσαία σύνορα της χώρας λαμβάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και τον καλύτερο έλεγχο όσων εισέρχονται στη χώρα μας. Ενώ, πιθανότητα έρχεται νέα μείωση των καλεσμένων στους γάμους.

Την απαγόρευση διέλευσης από την Κακκαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί καθημερινά ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, ενώ επεκτείνεται από αύριο η απαγόρευση διέλευσης από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας που παραμένουν ανοιχτές για συγκεκριμένες κατηγορίες διακινουμένων πλην του Προμαχώνα.

Τα συγκεκριμένα νέα μέτρα λαμβάνονται για τον καλύτερο έλεγχο όσων εισέρχονται στη χώρα μας, ενώ στο συνοριακό σταθμό της Κακκαβιάς έχει εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τον σχεδιασμό των μέτρων ενόψει Δεκαπενταύγουστου λέγοντας πώς θα παρθεί όποιο μέτρο χρειαστεί κατόπιν εισήγησης της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας παραπέμποντας τις όποιες ανακοινώσεις για την Δευτέρα όταν και θα διεξαχθεί νέα σύσκεψη των ειδικών με την κυβέρνηση για την επανεκτίμηση της κατάστασης.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε τοπικό lockdown όπως έχει γίνει και στο παρελθόν εφόσον κριθεί αναγκαίο. «Αν χρειαστεί θα ξαναβάλουμε τέτοια μέτρα και στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας.

Ακόμη, εντείνεται ο έλεγχος για τη συμμόρφωση στο μέτρο της απαγόρευσης των ορθίων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα που ισχύει μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου».

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Posted by Ελληνική Κυβέρνηση on Thursday, August 6, 2020

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στη φάση αυτή έχουν εντοπιστεί τρεις εστίες ανησυχίας:

«Η πρώτη αφορά στις συχνές διελεύσεις Ελλήνων, ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής. Κάποιοι εξακολουθούν να πηγαινοέρχονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και αγνοούν την έξαρση της πανδημίας στις χώρες αυτές, όπως αποδεικνύεται από τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα.

Η δεύτερη εστία ανησυχίας, αφορά τις συναθροίσεις ορθίων, κυρίως στα μπαρ, αλλά και σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Κάποιοι συμπολίτες μας αγνοούν τις συστάσεις των ειδικών και τις προειδοποιήσεις μας. Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι φέτος είναι αλλιώς και στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις και στη διασκέδαση. Και θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, τους ανθρώπους που αγαπούν, την κοινωνία στην οποία ζούμε.

Η τρίτη πηγή ανησυχίας, εντοπίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share