Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτες στιγμές στη Βηρυτό: Κοριτσάκι 4 ετών διασώζεται κάτω από τα χαλάσματα

Συγκλονιστικό βίντεο

6 Αυγούστου 2020 12:47
Απίστευτες στιγμές στη Βηρυτό: Κοριτσάκι 4 ετών διασώζεται κάτω από τα χαλάσματα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Απίστευτες στιγμές έχουν σημειωθεί στη Βηρυτό τις τελευταίες μέρες, με τα σωστικά συνεργεία να επιχειρούν να σώσουν όσους μπορούν και να τα καταφέρνουν στην περίπτωση ενός 4χρονου κοριτσιού, που ήταν καταπλακωμένο στα χαλάσματα.

Οι διασώστες προσπαθούν να απομακρύνουν κομμάτια από το μπετό και κάπου εκεί ξεπροβάλει το κεφάλι του παιδιού που είναι ζωντανό.

Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι αυξάνονται μετά την έκρηξη και χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν τους αγαπημένους τους, είτε σκάβοντας μόνοι τους στα ερείπια είτε στα νοσοκομεία, με την ελπίδα να είναι ζωντανοί.

Δείτε το βίντεο:

Ζητά τη βοήθεια του ΔΝΤ ο Λίβανος

Η κατάσταση στον Λίβανο ήταν ήδη άσχημη οικονομικά και τώρα με την έκρηξη στη Βηρυτό, που μετρά όλο και περισσότερα θύματα, η χώρα αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και Εμπορίου της χώρας, Ραούλ Λέμε.

«Ο Λίβανος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της έκρηξης και ζητάμε διεθνή στήριξη. Η μόνη απόφαση είναι συνεργασία με το ΔΝΤ», είπε ο Νέμε στο Sky News Arabia.

Οι οικονομικές συνέπειες των εκρήξεων εκτιμώνται σε δισεκατομμύρια δολάρια, επεσήμανε ο αξιωματούχος.

Η λιβανέζικη πρωτεύουσα επλήγη σημαντικότατα από τις εκρήξεις της 4ης Αυγούστου, οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο τουλάχιστον 137 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 5.000 άλλων. Υπάρχουν ακόμη δεκάδες αγνοούμενοι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας.

Τα μισά από τα κτήρια της πόλης έχουν καταστραφεί και τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει τραυματίες. Σύμφωνα με τις Αρχές, αιτία της έκρηξης είναι ένα φορτίο 2.750 τόνων νιτρικού αμμωνίου, που ήταν αποθηκευμένο για μεγάλο διάστημα σε μία αποθήκη στο λιμάνι.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη (5/8), τριήμερο πένθος εις μνήμην των θυμάτων, ενώ και η Βηρυτός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share