Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Βαρύ» πένθος για τον Γιώργο Παπανδρέου

Θλίψη για τον πρώην πρωθυπουργό

6 Αυγούστου 2020 11:59
«Βαρύ» πένθος για τον Γιώργο Παπανδρέου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Βαρύ» είναι το πένθος για τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως και για το ΠΑΣΟΚ, με τον άλλοτε πρωθυπουργό να χάνει ένα ακόμη στέλεχος της οικογένειάς του, με τον ίδιο μάλιστα πρόσφατα να έχει υποστεί ατύχημα.

Συγκεκριμένα, έφυγε από τη ζωή στα 92 του χρόνια ο θείος του, Γεώργιος, ο οποίος ήταν γιος του «Γέρου της Δημοκρατίας» και ετεροθαλής αδελφός του Ανδρέα.

Ο ίδιος ήταν γιος του Γεωργίου και της Κυβέλης, έχοντας γεννηθεί το 1928. Σπούδασε στο Παρίσι και ασχολήθηκε και με τη φωτογραφία, ενώ οι σχέσεις με την οικογένεια δεν ήταν ιδανικές, καθώς τα τελευταία του χρόνια βρέθηκε σε γηροκομείο.

Σε συνέντευξή που είχε δώσει στο παρελθόν στην εφημερίδα «Espresso», μάλιστα, είχε πει για τον εγκλεισμό του σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, ότι τον παγίδευσαν λέγοντάς του ότι τον μετέφεραν εκεί για απλές εξετάσεις και διαμαρτυρόταν έντονα που τον έβγαλαν άδικα -όπως έλεγε- από το σπίτι όπου έμενε τόσα χρόνια για να… πεθάνει μόνος και έρημος σε ένα δωμάτιο οίκου ευγηρίας.

Με αυτό τον τρόπο, ακόμη ένας συγγενής του Γιώργου Παπανδρέου πεθαίνει, μετά τον παππού και τον πατέρα του, με την οικογένεια να βυθίζεται στη θλίψη.

Πέθανε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Από τη ζωή έφυγε σήμερα ο Νίκος Ζουμπογιώργος, που διατέλεσε από το 1981 - 1990 αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ενώ ήταν και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα μια απώλεια μετράει η ΕΠΟ, αφού ένα μήνα πριν απεβίωσε ακόμα ένα μέλος της.Ο εκλιπών υπήρξε ιπτάμενος αξιωματικός της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Νίκου Ζουμπογιώργου, ο οποίος διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προεδρείου της, στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΙΝΑΛ: «Με θλίψη αποχαιρετούμε το σύντροφο Νίκο Ζουμπογιώργο που "έφυγε" σήμερα από κοντά μας. Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σεμνός, συνεπής και μαχητικός, αγωνιστής στην πρώτη γραμμή των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων για δεκαετίες. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share