Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έκρηξη στη Βηρυτό: «Έχασα το μάτι μου στην έκρηξη» - Συγκλονίζει η μαρτυρία Ελληνίδας τραυματία (Video)

Δραματική περιγραφή

5 Αυγούστου 2020 22:06
Έκρηξη στη Βηρυτό: «Έχασα το μάτι μου στην έκρηξη» - Συγκλονίζει η μαρτυρία Ελληνίδας τραυματία (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγκλονίζει η μαρτυρία της Άννας Αρμάου, Ελληνίδας κατοίκου της Βηρυτού που έχασε το μάτι της στην φονική έκρηξη που ισοπέδωσε την πόλη χθες το απόγευμα. Επίσης, για τα δραματικά λεπτά που έζησε έπειτα από τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό, μίλησε στο Open ακόμη μια Ελληνίδα τραυματίας.

«Ήμουν σπίτι, ζω στον τέταρτο όροφο. Δεν έμεινε τίποτα, όλα καταστράφηκαν. Κατέβηκα με τα αίματα τις σκάλες. Με πήγαν σε τρία νοσοκομεία και δεν υπήρχε μέρος να με βάλουν» περιγράφει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και τον Νίκο Στραβελάκη, η Ελληνίδα τραυματίας.

«Τα αίματα έτρεχαν από το πρόσωπο και τα μάτια μου, ο κόσμος έτρεχε σαν τρελός στο δρόμο» τονίζει η κα Αρμάου περιγράφοντας την φρίκη που ακολούθησε των όλεθρο της τρομερής έκρηξης.

Η Άννα Αρμάου υποβλήθηκε, ώρες μετά, σε εγχείρηση στο μάτι της το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών έχει καταστραφεί σε ποσοστό 80 στα 100.

Την ώρα της έκρηξης δεν βρισκόταν κοντά σε τζάμια εντούτοις το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο που σπασμένα τζάμια έπεσαν πάνω της προκαλώντας πολλά μικρά κοψίματα σε όλο της ενώ χρειάστηκε να κάνει και μια μεγάλη εγχείριση κάτω από την μασχάλη της.

Όπως αναφέρει το σπίτι της είναι πολύ κοντά στο λιμάνι και καταστράφηκε ολοσχερώς.

« Αγαπούσα το Λίβανο αλλά τώρα πια θέλω βοήθεια από την δική μου πατρίδα» παραδέχεται η κα Αρμάου τονίζοντας πως η φρίκη που βίωσε την κάνει να νιώθει πως δεν θέλει να βλέπει πια την πόλη που μέχρι πρότινος ζούσε.

«Θέλω να πάω στην πατρίδα μου», καταλήγει.

Έκρηξη στη Βηρυτό: 5 Έλληνες τραυματίες - Οι δύο σοβαρά

Η φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 135 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πέντε Έλληνες, οι 2 σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πρωτεύουσα του Λιβάνου δύο Έλληνες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, από τους πέντε που τραυματίστηκαν έπειτα από την έκρηξη, ενώ νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από την ΕΡΤ πως η σύζυγος ενός Έλληνα πολίτη σκοτώθηκε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share